Hétvége

2015.08.15. 06:59

Staféta Nagy Gyulával

Mekkora a fejlődés napjainkban az autóiparban? - kérdezte Óvári Barna építőmérnök.

Bakos Ágnes

Nagy Gyula közlekedésmérnök válaszol:

Elképesztően gyors napjainkban a fejlődés üteme az autóiparban! A fejlesztések szemmel láthatóak, az újabbnál újabb modellek, illetve technológiák, nap nap után kerülnek a piacra.

Ami pár évvel ezelőtt csak a felső-kategóriás autók kiváltsága volt, az manapság a városi kisautók kötelező alapfelszereltsége lett.

A műszerfalon megjelenő piktogramok közötti eligazodás komoly feladat egy laikus autóvezető számára. Ezek karbantartásához, javításához és beállításához tapasztalt szakemberekre és nagyon összetett műszaki háttérre van szükség. Nagy kihívás ma ezeket a bonyolult rendszereket diagnosztizálni.

Fontos felkészülni az összetett részegységek gyors és szakszerű javítására, ehhez pedig korszerű műhelyberendezések és diagnosztikai eszközök szükségesek – vagyis a csavarhúzó–villáskulcs–kalapács időszaka már a múlté

Maradunk a gazdasági témánál: Berta Szabolcs, kereskedőtől kérdezem, hogyan érinti az autóipar fejlődése az alkatrész piacot?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!