Hétvége

2016.07.09. 07:04

Staféta Pálhegyiné Pilinszky Zsuzsannával

Mandácskó Eszter azt kérdezte Pálhegyiné Pilinszky Zsuzsannától: miért fontos már óvodáskorban elkezdeni a KRESZ oktatását?

Peltzer Géza

- Az óvodás gyermekekre jellemző, hogy nincs kialakult veszélyérzetük, távolságot, sebességet még nehezen mérnek fel. 6-7 éves korra az érzékszervek összerendezettebben kezdenek működni, stabilabb lesz a figyelem és a mozgáskoordináció. A kerékpározással jól fejleszthető az elvontabb gondolkodás is, amely az iskolaérettség alapja. Az oktatás részét elsősorban a gyalogos közlekedés, a baleset-megelőzés és a kerékpáros alapismeretek bemutatása képezi játékos formában. A Margaréta óvodában évek óta foglalkozunk a közlekedésbiztonság témakörével. Rendszeresen részt veszünk versenyeken, országos megmérettetéseken.

Kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel, óvodánkat támogatták udvarra kihelyezhető KRESZ-táblákkal, valamint játékos foglalkozást tartanak nagycsoportosainknak. A közeljövőben önkormányzati és szülői támogatással intézményünk udvarán egy KRESZ-pálya fog létesülni a gyermekek és felnőttek örömére.

VERS ÁKOS utánpótlás edzőtől kérdezem: miért érdemes elkezdeni a szivacskézilabda oktatást óvodáskorban?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!