Hétvége

2016.05.07. 07:21

Staféta Pintér Róberttel

Pálfi András azt kérdezte Pintér Róberttől, az Isis Big Band vezetőjétől: mi az oka annak, hogy egyre népszerűbb a swing?

Peltzer Géza

- A SWING zene a múlt század ’20-as, ’30-as éveiben élte fénykorát az Amerikai Egyesült Államokban. Akkor ez volt a tánczene, mely széles csoportokat ért el. A kor híres zenekarvezetői Glenn Miller, Tommy Dorsey, Benny Goodman, Count Basie, Duke Ellington voltak.

NAPJAINKBAN RENESZÁNSZÁT éli ez a stílus szerte a világon. Ez több dolognak is köszönhető. Egyrészt a végtelenségig leegyszerűsödött tánczene már nem tud olyan zenei élményt nyújtani, mint korábban, másrészt neves külföldi előadók is kiruccantak ebbe a fantasztikus zenei világba (Robbie Williams, Phil Collins) vagy éppen e stílus segítségével emelkedtek fel (Michael Bublé).

HAZÁNKBAN segítették a swing megismerését a zenei tehetségkutató műsorok is. Bízom benne, hogy az olyan magyar zenekarok, mint az Isis Big Band - mely 20 éve műveli ezt a stílust - is hozzájárul a swing népszerűsítéséhez. Ezt tesszük május 22-én is a Frank Sinatra emlékkoncertünkön is a Bartók Teremben.

FEKETE Linda színművésztől kérdezem: milyen hatással volt zenei ízlésének alakulására Brazília?

A staféta következő vendége:

Fekete Linda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!