Hétvége

2015.05.30. 21:13

Staféta Seregi Miklóssal

MELYEK a megye legjobb horgászhelyei? – kérdezte Rózsa Dániel. A kérdésre Seregi Miklós, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke válaszol.

Bajdó Bettina

– NEM EGYSZERŰ a kérdés, hiszen azt, hogy kinek melyik a kedvenc horgászhelye, sok minden befolyásolhatja. Vannak, akik állóvizeken szeretnek horgászni, vannak, akik a folyókat, patakokat részesítik előnyben. Vas megyében most két-három felkapottabb tó van. Az egyik a Sárvíz-tó, a másik az Abért-tavak. A gersekaráti Sárvíz-tó a megyében nagyon közkedvelt horgászhely, szép fogásokkal kecsegtet, így sok élményt gyűjthetnek, akik ide mennek. Az Abért-tavak horgászati joga nem régóta a szövetségé. Ide sporthorgászok járnak, akik halelvitel nélkül, csupán a fogás élményéért horgásznak. Az előnevelt halak már szépen megnőttek, így a 3-4 kilós példányok is gyakoriak, de már 7-8 kilós ponty és amur is akadt horogra. Élménydús az itteni horgászat. A többi horgászvízről a szövetség honlapján olvashatnak.

GAGYI ISTVÁNT, a megyei vadászkamara területi elnökét kérdezem, hol a legjobb vadászni a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!