Hétvége

2016.07.30. 07:18

Staféta Takács Zoltán Bálinttal

T. Takács Tibor azt kérdezte Takács Zoltán Bálinttól, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatójától, miképp lehet a nyarat kultúrával megtölteni egy fürdővárosban.

Peltzer Géza

- MÍG A MEDENCÉK csordultig vannak vízzel, addig Sárvár számos olyan lehetőséget kínál, mely segíti a városba érkezők teljes körű kikapcsolódását. A kultúrát széles spektrumban értelmezve ennek nevezhetek egy jó sétát a virágokkal övezett utcákon, egy finom ebédet vagy vacsorát a magas színvonalú vendéglőkben. Egy jó fagyi pedig a nyári nagy melegben mindig segít. Az arborétum évszázados fáinak árnyékában, a Csónakázó-tó partján kézen fogva felidézni az emlékeket, nincs ennél romantikusabb, miközben a gyerekek futkároznak körülöttünk.

SÁRVÁRON egy dolog semmiképp nem hagyható ki, a várkastély. A hídon beérkezve nemcsak fesztiválok, színházi előadások, koncertek, képzőművészeti kiállítások várják a vendégeket, hanem Magyarország egyik legnagyobb múzeuma keddtől vasárnapig minden nap 12 órán át, reggel kilenctől este kilencig. Egyszóval, Sárvár nemcsak egy a fürdővárosok között, hanem kulturális kínálatával valódi pihenésre hívja vendégeit.

Kérdezem, dr. Szijártó Valériát, Sárvár címzetes főjegyző asszonyát, neki mit jelent az igazi kikapcsolódás.

A staféta következő vendége:

Dr. Szijártó Valéria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!