Hétvége

2015.10.17. 08:06

Staféta Varga Ibolyával

Varga Ibolyát, az Isis Galéria vezetőjét kérdezte arról Bozsodi Lóránt hegedűművész, hogy mi pontosan a küldetése ma egy galériának!

Bajdó Bettina

- SOSEM GONDOLTAM, hogy egyszer galériám lesz. Azt hiszem, hogy a küldetésünk az, hogy képző- és iparművészeti alkotásokat mutassunk be, de emellett közösségi helyként is funkcionálnunk kell. Ezek a tárgyak megszépítik az emberek mindennapjait.

A MAI KORBAN NEHÉZ kimondani, hogy egy galériának küldetése van. Mindenki tisztában van azzal, hogy az emberek másra költik a pénzüket, nem művészeti alkotásokat vesznek. Sokan bejönnek csak azért, hogy beszélgessenek velem. Azt mondják, hogy jó szép dolgokat látni, bejönni a csendbe, elnézegetni, s közben kicsit átszellemülni is.

EGY RÉGI, 200 ÉVES épületben van a galéria, a falakból is meghittség árad. A régből itthagyott szellemiség érződik mindenütt. A művészek is szívesen benéznek hozzám, s azt mondják, kicsit jó megpihenni nálam. Én már ezt is küldetésnek látom.

Jenei Ferencnét, a Jenei Galéria vezetőjét kérdezem arról, hogy ők miben látják a feladatukat a jövőben!

 

A staféta következő vendége:

Jenei Ferencné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!