• cikk kép
  Nehéz döntés előtt a nyolcadikosok

  Több mint harminc kiállító mutatkozott be a 17. Pályaválasztási és Képzési Kiállításon az Oladi iskolában. A kétnapos rendezvényen a régió valamennyi iskolája kinyitotta kapuit a pályaválasztás előtt állók előtt.

 • cikk kép
  Két autó ütközött a Szent Gellért és Rumi utca kereszteződésében

  A szombathelyi Szent Gellért és Rumi utca kereszteződésében ütközött két autó szombaton késő délelőtt.

 • cikk kép
  Garázdák rendőrkézen

  Szombathelyen, a Zanati útról állítottak elő a járőrök péntek este egy férfit, aki az egyik szálló bejárati ajtaját rugdosta.

 • cikk kép
  A régi világhoz jobban tartozik

  Szembetűnőek a szép ruhák az antik fotókon. Gyűjtőjük, Torjay Valter művészettörténész szerint azonban a kor különlegessége inkább az, hogy az emberek tekintete más: öntudatuk van, erős önbecsülésük, látszik, hogy büszkék. A világban elfoglalt helyükön békében élnek.

 • cikk kép
  Ahol a hallgató volt hallható

  Húsz évvel ezelőtt egy lelkes csapat azon dolgozott, hogy létrehozzon valamit, ami már hosszú ideje nem volt a városban: hogy megszólaljon a szombathelyi rádió. Sokatmondó szlogennel: „a rádió, ahol a hallgató hallható.”

 • cikk kép
  Az aneszteziológia bölcsőjénél

  Dr. Szabolcs Zoltánról, a Markusovszky kórház egykori sebész főorvosáról elnevezett, nemrég felújított műtőblokk alapgondolatát tanítványa, dr. Széll Kálmán hozta be Magyarországra. Az első műtőblokkot Szombathelyen az 1970-es évek végén adták át. A 89 éves professzorral otthonában beszélgettünk.

 • cikk kép
  Kalandozások egy finom kávé mellett

  A Kalandor-kör októberi rendezvényén a hobbifotós fiatal fogorvos Vörös Balázs a képeiből nyílt meglepetés-kiállítás. A természetfotókat négy héten keresztül lehet megtekinteni.

 • cikk kép
  Felháborodtak a Vas megyei taxisok az új rendelet miatt

  Körkép – A Vas megyei taxisok felháborodtak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendelettervezete miatt. Ha 2016-ban életbe lép a rendelet, akkor a hét évnél idősebb járművekkel nem lehet személyszállítást végezni. A többség kénytelen lenne visszaadni az engedélyét.

 • cikk kép
  Esküt tettek az új városvezetők

  Répcelak - A vasi városok közül elsőként a Répce-parti településen tettek esküt pénteken az újonnan megválasztott önkormányzati elöljárók.

 • cikk kép
  Megkapta a büntetését az embercsempész

  Szombathely – Gyorsított eljárásban ítélte el a Szombathelyi Járásbíróság K. R.-t embercsempészés miatt pénteken.

 • cikk kép

  Illegálisan kihelyezett hulladékra bukkantak

  Szemétkupac a határban

  Katafa - Óriási szemétkupac éktelenkedik napok óta a falu határában. A tettest nem lesz nehéz megtalálni, ugyanis rengeteg személyes holmi is van a jórészt háztartási hulladékokból álló szeméthalomban.

 • cikk kép

  Nagyok az eltérések az egyes benzinkutak árai között

  Kevesebbért tankolunk

  Körkép – Négyszáz forint alatt is lehet már benzint tankolni a hétvégén, de nem árt óvatosnak lenni, 15-20 forintos különbségek is lehetnek az egyes töltőállomások árai között.

Magazinok