• cikk kép
  Vadas Zsuzsa Szombathelyről viszi haza a húsvéti barkát

  Szombathely – A sokak által kedvelt újságírónővel, Vadas Zsuzsával a szombathelyi piacon találkozunk, a város ma is egyik legfontosabb helyén, innen viszi haza a húsvéti barkát. Három napra jött Vas megyébe, ma Bozsokon, tegnap Kőszegen tartott könyvbemutatót.

 • cikk kép
  Hazánk a cukrosok országa

  Szombathely - A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja folytatja az őszi félévben megkezdett Nyugdíjas egyetem nyilvános előadássorozatát. A második szemeszter első előadása az egészséges táplálkozásról szólt.

 • cikk kép
  Mi köze van a Charlie Hebdo-nak az antik világ isteneihez?

  Szombathely – A hatalmas Ápisz-bika árnyékába húzódva, az iseumi antik díszletek között hallgattuk Sosztarits Ottó régész szenvedélyes előadását az antik emberről, akinek mindennapi élete az „adok, hogy adj” elvére épült. Tiszta sor, nem?

 • cikk kép
  Családi ház égett ki Egyházashollóson

  Egy 100 négyzetméter területű családi ház egyik helyiségében keletkezett tűz szombat délután Egyházashollóson, a Kossuth utcában.

 • cikk kép
  Borkorcsolyák versenyeztek Kőszegen

  Kőszeg - A Jurisics-várban immár 14. alkalommal rendezte meg a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete a borkorcsolya versenyt szombaton.

 • cikk kép
  Rábahídvégen bevált a közösködés - Amit lehet, az ott élők továbbra is a helyi hivatalokban intézhetnek

  Rábahídvég - 2013-ban jelentős változásokon ment keresztül Magyarország helyi közigazgatása, az új törvény értelmében pedig létrejöttek a közös önkormányzati hivatalok. Az újítások a vasvári járás településeit is érintették, ennek köszönhetően a Püspökmolnárit, Gersekarátot, Telekest és Sárfimizdót, valamint a központot, Rábahídvéget magában foglaló egység immár két éve eredményesen végzi a rá bízott feladatokat. A kezdetekről és a szervezetben zajló munkáról Borsits Zoltánt, Rábahídvég polgármesterét kérdeztük.

 • cikk kép
  V. Németh Zsolt államtitkár is muzsikált a jótékonysági esten

  Szombathely –Jól sikerült, rangos műsor volt a Kecskés Miklós javára rendezett jótékonysági est a Weöres Sándor Színházban. Történelmi pillanat volt Vas megye alkotóinak életében: a művészek összefogtak egy társukért.

 • cikk kép
  Miniszteri vizit az Utazás kiállításon - Dr. Hende Csaba is meglátogatta a szombathelyi standot

  Szombathely - Szombathelyen tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken 117 ezer éjszakát töltöttek el a város vendégei.

 • cikk kép
  Érettségi 50 óra közösségi munka után

  A jövőre érettségizőknek már 50 óra szociális vagy karitatív tevékenységet kell végezniük ahhoz, hogy megkaphassák bizonyítványukat. A legtöbb diák nagyon lelkes, útmutatóként hasznosítja az önkéntes munka során szerzett tapasztalatait a továbbtanulásra gondolva. A legtöbben azt mondják, hogy nemcsak adnak a munka során, hanem nagyon sokat kapnak is.

 • cikk kép
  Gombfoci reggeltől estig

  Szombaton harmadik alkalommal rendeztek megyei gombfoci bajnokságot Táplánszentkereszten.

 • cikk kép

  A faluban a télen a fészek alatt kicserélték télen a tetőt, felújították a kéményt

  Megérkezhetett az első gólya

  Kőszegpaty - Megérkezett a faluba az első gólya. A helyfoglalás a kőszegpatyiaknak is izgalmas volt, mert a fészeknek helyet adó, Festetics kastély tetőhéjazatát – végre és nagyon okosan a télen – lecserélték.

 • cikk kép
  Lehet, hogy Márton püspök hippi volt? - Az aszkézis és a hatalom viszonyáról fiataloknak, könnyedén

  Szombathely - – A Szent Márton Egyetemen könnyeden, érdekesen, a fiatalok nyelvén beszélt Mártonról és koráról, az aszkézis és a hatalom akkori viszonyáról a Princeton Egyetemen doktorált Sághy Marianne történész, aki a késő antikvitás kiváló szakértője.

 • cikk kép
  13 vasi panelházat vehetnénk a szombati lottónyereményből

  Szombathely – 2,757 milliárd forint az eheti ötöslottó főnyereménye, amelyet természetesen a hatmillió szelvénytulajdonos mindegyike szeretne megnyerni. Ön mire költené? Összegyűjtöttünk néhány meglepő lehetőséget.

 • cikk kép
  Játszottak velünk egy jót

  Megyei körkép - – Értékes nyereményeket adott át szerencsés olvasóinknak Mehlhoffer Tamás, a Vas Népe digitális főszerkesztője. Íme, mozaikkereső játékunk nyertesei!

 • cikk kép
  Legyen tudósítónk és nyerjen!

  Ha valami érdekeset látott, hallott, fényképezett, vagy videózott, küldje el nekünk! Értékes jutalommal díjazzuk!