Hírek

2016.11.30. 09:33

1 millió 300 ezer forintért árulnak egy használt bőrnadrágot Kőszegen - Elképesztő árak a bolhapiacon! (Frissítve)

135 millióért árulnak egy használt autót Szombathelyen, 12 milliárdért pedig ékszereket vehetünk Egyházashollóson. Bőrnadrág több mint egymillióért, kávé 650 ezerért. Összegyűjtöttük a megye legelképesztőbb apróhirdetéseit.

Budai Dávid

Belevetettük magunkat a Vas megyei apróhirdetések legjavába. Ezúttal a filléres dolgokra oda se bagóztunk. Most a használt cuccok esszenciájából válogattunk. Legalábbis ami az árukat illeti. Mit szólna egy használt bringához 12,5 millióért? Vagy inkább 30 millióért venne kocsit? Nem tévedés, bizony a legnagyobb közösségi oldal szombathelyi bolhapiaca egészen meglepő kincseket rejt, és mi most 24-et ezekből a kincsekből meg is találtunk. Készüljön! A Christie's aukciósház kínálata vicc ahhoz képest, amit mi találtunk.

Alig használt bőrnaci 1 millió 300 ezerért? Soknak tűnik, de valószínűleg lehet benne anyag, mert a hirdetés szerint egy 80-100 kilogrammos emberre passzol. Eredeti, nem buherált, karcmentes Playstation 600 ezer. Kártyafüggetlen mobil patika állapotban 6 millió 200 ezerért.

A yorki méretű, tök új kutyaruha annyira olcsó, hogy csak a jó szívünk engedte a listára, mert 300 ezer forintos ára bizony nem indokolná. Ugyanez a helyzet a nemesacél fülbevalóval is, ami 299 ezer forintos árával csak a karácsony közeledtének köszönheti ittlétét. A beakasztó kampó nélküli téli bakancs gyakorlatilag ingyen van, mindössze 150 ezer forintért árulják, mint ahogyan azt a kőszegi farmert is, amiért csupán 180 ezret kér tulajdonosa. Utóbbi két tétel már tényleg csak érdekességként szolgál, hiszen drágának nem drágák, azt a vak is látja.

Mikulást rendelne? 300 ezerért jön egy krampuszostul, csak ne felejtse el időben megrendelni, mert elkapkodják a hihetetlen ajánlatot. A már említett 12,5 milliós bringát tulajdonosa állítása szerint megkímélte, ezért mi nem is sokalljuk, egy lakás áráért már simán a nyergébe pattanhat. Önnek sem indul el a reggel kávé nélkül? Mit szólna, ha 97 reggele oldódna meg egy csapásra? 650 ezer forintért 97 darab kapszulás kávé máris az öné.

Sokat autózik, de nincs rádiója? Vegyen egyet, használtan mindössze 2 millió forint, és az egyből látszik, hogy nem valami gagyi. Ha történetesen van egy 2 milliós autója, ezzel az üzlettel máris megduplázta az árát. Ha pedig nincsen autója, vehet azt is. Gyanógeregyén egy ránézésre húszéves, 130 lóerős Alfáért 5 milliót kér tulajdonosa, de ha nem átall egy kicsit mélyebbre nyúlni a zsebében, akkor egy 98-as Renault 30 millióért máris az öné. Tulajdonosa Bükön árulja. Sokallja? Nem kell megijedni, az ár alkuképes.

Persze mindez semmi a Szombathelyen árult hétszemélyes Fordhoz képest, amelyben tulajdonosa nagyon sok mindent kicserélt, így nem véletlen a kicsit magasabb ár. Igaz, a 135 milliót valószínűleg még a tulajdonosa is sokallja kicsit, mert ahogyan írja, olcsóbbra cserélné. A Disney-ágyneműért –Bolondos dallamok mintával – viszont nem meglepő, hogy egymilliót kér tulajdonosa, elvégre a figurák a Warner Bros gyermekei, Disney csak az ágyneműt adta hozzá. Egy ilyen házasságot bizony nem olcsó összehozni. Folytathatnánk a sort, de miért tennénk, hiszen a képek magukért beszélnek. Lezárásképpen jöjjön összeállításunk vitán fölüli csúcsa, az az egyházashollósi ékszergyűjtemény, amit nem kevesebb, mint 12 345 678 900 forintért kínálnak. Ennyi pénzből építhetne még egy Haladás-stadiont a másik mellé. Íme, böngésszen a megye legbrutálisabb árú apróhirdetései között.

Epilógus: Természetesen a mi fejünkben is megfordult, hogy a hirdetések feladói véletlenül elütöttek egy-egy nullát, de aztán beláttuk, hogy három napon belül 24-en nem tévedhettek.

Frissítés:

A rejtélyes árakra olvasóinktól, máris több magyarázat érkezett. Az összeesküvés-elméletek hívei vírust és rendszerhibát vizionálnak, pedig szerintünk sokkal valószínűbbnek tűnik a milliárdos ékszergyűjtemény és a 135 milliós autó. Meggyőződésünk, hogy egy apróhirdetési árforradalom kellős közepén vagyunk, és amit itt látunk, az csak a kezdet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!