Hírek

2017.01.08. 16:20

11 órán át esett vagy szállingózott a hó Szombathelyen

Körkép - Öt centiméternyi a hó Szombathelyen, mintegy 11 órán át esett vagy szállingózott a hó tegnap.

Bakos Ágnes

A téli csapadék miatt óvatosságra intik az autósokat a rendőrök és hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Vasárnap hajnaltól kora délutánig esett vagy szállingózott a hó Szombathelyen, öt centiméteres hóvastagságot jelentett Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Ráduly László, kőszegi észlelő jelentései szerint Gyöngyösfaluban három-négy centiméter, Kőszegen hat-hét centiméter, Répcelakon 13 centiméter friss hó hullott kora délutánig, és esett Celldömölkön is.

Ismét erősödő szélre számítanak a meteorológusok, így elsőfokú meteorológiai figyelmeztetés érvényes Vas megyére a várható hófúvás miatt hétfő éjfélig. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet, a legfrissebb prognózisok szerint a légmozgás hétfő délutántól mérséklődik majd. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság azt kéri az autósoktól, hogy lehetőség szerint teletankolt, a téli útviszonyokra felkészített járművel induljanak útnak a havas, csúszós utakon.

Nemcsak a szánkózható havat, hanem a kevésbé fagyos órákat is köszönhetjük a fölénk érkezett felhőknek itt, a nyugati országrészben. Vasárnapra virradóra megdőlt a magyarországi hideg-rekord: a Pest megyei Tésán -28,1 fokig süllyedt a hőmérséklet. Közben Vas megyében volt a legenyhébb a vasárnap hajnal. Szombathelyen mínusz 9,9 °C volt a napi minimum érték és mínusz 13 °C volt talaj mentén. Dél körül, az időkép mérései szerint a Vas megyei Bobán volt a legenyhébb az idő: mínusz 3 °C-kal.

Hétfőn a megnövekvő felhőzetből elszórtan kisebb havazás, hószállingózás is kialakulhat, de jelentős havazásra nem kell számítani. Nem egységesek az előrejelzések, de várhatóan csütörtökig még kitart a hideg, maradnak a nappali mínuszok, de napról napra enyhül az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!