Hírek

2016.12.04. 20:00

1,3 milliárd forintot kaptak Észak-Vas megye települései

Sárvár - Ünnepi eseményen biztosították az adósságkonszolidációból kimaradt Észak-Vas megyei települések képviselőit arról, hogy komoly támogatásokban részesülnek.

Cseszkó Tamás

A városba érkezett Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős helyettes államtitkára, aki támogatási összegekről szóló bizonyságlevelet adott át az adósságkonszolidációban nem részesült települések polgármestereinek.

Fotó: Ohr Tibor

A sárvári Nádasdy-vár adott helyett annak az ünnepségnek, amelyre meghívták azon Észak-Vas megyei települések polgármestereit, amelyek 2013-ban nem részesültek adósságkonszolidációban. A rendezvényen Ágh Péter országgyűlési képviselő meghívására részt vett dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős helyettes államtitkára, aki elmondta: 2013-ban Magyarország kormánya oly módon könnyítette meg a települések életét, hogy átvállalta az adósságukat. Ez jelentős terheket vett le az önkormányzatokról, így újra biztonságossá vált a működésük. Voltak azonban olyan városok és falvak, amelyek viszont évtizedeken keresztül fegyelmezetten gazdálkodtak. - Szerettük volna, ha ők is érzik a megbecsülésünket, ezért ezeket az önkormányzatokat két ütemben részesítettük támogatásban - mondta a helyettes államtitkár, kiemelve, hogy Ágh Péter körzetében összesen 1,3 milliárd forintnyi forrást osztottak szét 57 település között.


Ezen alkalomból született meg az a bizonyságlevél, amely értesíti a településvezetőket a jó hírről. A rendezvényen felszólalt Ágh Péter is, aki örömét fejezte ki, hogy a karácsonyi ünnepek előtt ismét jó hírrel tudnak szolgálni az érintett településeknek. - Büszke vagyok arra, hogy Észak-Vas megyében fegyelmezetten gazdálkodnak a települések. A támogatások első felét már 2014-ben megkapták az önkormányzatok, melynek köszönhetően számos látványos beruházás, út- és intézményfelújítás készülhetett el. A kormány ezúttal is állta a szavát, az idei év végén megérkezik a források második üteme is, így bízom benne, hogy a kedvezményezettek ismét tudnak egy-egy lépést tenni előre - hangsúlyozta Ágh Péter, hozzátéve, hogy e jó hírekhez szükség volt a városok és falvak polgáraira, akik kemény munkájukkal dolgoztak a településekért, azokra a felelős településvezetőkre, akik fegyelmezetten gazdálkodtak, és az ország vezetésére, akik partnerként tekintenek az önkormányzatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!