Hírek

2015.05.11. 08:45

146 embert tévesztett meg az internetes csaló – Börtönbe kerülhet

Sárvár - A Sárvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a Tolna megyei férfival szemben, aki internetes oldalon műszaki cikkeket árult, a hirdetésre jelentkezőket azonban megtévesztette: az általa küldött csomagba értéktelen dolgokat rakott. Ezzel 146 sértettnek több mint kétmillió forintos kárt okozott.

Bajdó Bettina

A vád szerint a vádlott 2013 januárja és 2014 áprilisa között különböző internetes oldalakon műszaki cikkeket (karórákat, mobiltelefonokat, tablet PC-ket) árult, azonban a hirdetésre jelentkezőket megtévesztette. A termékek eladása ugyanis nem állt szándékában, azokkal nem is rendelkezett, célja a sértettek pénzének jogtalan megszerzése volt.

A sértetteknek a vádlott a megállapodás ellenére nem küldte el a terméket, illetve, ahelyett a csomagban értéktelen dolgokat (például vízzel teli palackot, pólót) vagy nem működő, esetenként más típusú, értéktelen terméket küldött, annak ellenére, hogy a sértettek megegyezésüknek megfelelően fizettek a vádlottnak. A fizetés bankszámlára utalással, befizetéssel vagy postai utánvéttel történt, s ezzel a vádlott a sértetteknek 5-90 ezer forintig terjedő kárt okozott.

A Sárvári Járási Ügyészség 146 rendbeli csalással vádolja a férfit, akivel szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!