Hírek

2014.08.24. 09:21

15. Savaria Történelmi Karnevál - vasárnap (folyamatosan frissítve)

Sok más program mellett az Anima Sound System zárja a karnevál utolsó napját.

Farkas Eszter

Mi is csináljuk a fesztivált


Táncdalfesztivál a 60-as, 70-es évek dalaiból. Slágerek Horváth Meggie, Peltzer Géza, Tompa István előadásában.

18:00 Spiegler Elemért (a legidősebb szombathelyi holokauszt túlélő, akiről nemrég egy portréfilm is készült) 102. születésnapja alkalmából Puskás Tivadar polgármester, illetve családja és ismerősei köszöntötték meg a zsidó udvarban.

Fotók: Zergi Borbála

Liptai Claudia a Savaria Történelmi Karneválon. A műsorvezető, színész egy fotót posztolt facebook oldalára, két órával ezelőtt. Liptai Claudia posztjában azt írta: "Kis kvíz: Melyik városban lehetek és milyen eseményen? "

A háttérben jól látható a Thököly utca és a karneváli forgatag is.

Szommer Ildikó és Mérei Tamás a Vas nép standjánál. Fotó: Zergi Borbála

15:21 Percek kérdése és kezdetét veszi a felvonulás. Süt a nap, így semmi akadálya, hogy elinduljon a menet a Történelmi Témapark elől.

Programváltozások

A Művészetek Utcájának programváltozása:

14.30 Karneváli kvintett - a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola diákjai előadásában. Közreműködnek: Hurtik Rita hegedű, Rácz Fanni hegedű, Horváth Boglárka brácsa, Dénes Petra cselló, Kovács Bálint furulya

15.30 Felvonulás

17.30 Mi is csináljuk a fesztivált - Táncdalfesztivál a 60-as, 70-es évek dalaiból. Felejthetetlen slágerek Horváth Meggie, Peltzer Géza, Tompa "Bube" István előadásában.

A Történelmi Témapark, illetve a katonai hagyományőrzők programjai az alábbiak szerint változnak:

A Societas Draconistrarum - sárkányos szövetség Lovagjai - 15. sz. hadviselés és szabadvívás 14:35-kor kezdődik.

Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület solymászbemutatója elmarad.

A Mare Temporis Hagyományőrző Alapítvány muskétás toborzója 15:30 helyett 14:00-kor a Városháza előtti lelátónál zajlik.

A Nádasdy Hagyományőrző bandérium, a Batthyány és a Gyullaffy bandériumok magyar és török végvári vitézei nagy nagy szomorúságukban ma 14:00-kor végigdúlják a Fő teret - igazi vásárütésre számíthatunk, melynek során a vitézek nemcsak a vásárt, de egymást is ütik majd...

A Korok Csatájára a Témaparkban 14:50-kor kerül sor, 15:00-kor pedig zárja kapuit a Témapark, és kezdődik a felvonulás beállítása.

A felvonulás 15:30-kor kezdődik!

11:17 - A tegnapi esős este után, úgy tűnik az időjárás ma kegyes a karneválozókkal. Az előrejelzések szerint délután már inkább csak északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Bár feltámadhat az északnyugatira forduló szél, többfelé lehetnek erős széllökések, de délután 17-24 fok várható. Szombathelyen jelenleg 22 fok van.

A tegnap elmaradt felvonulást tehát minden bizonnyal meg tudják tartani ma fél négytől a szervezők.

Azt kérik a felvonulásra jelentkezett civil jelmezesektől, hogy ma 15 órakor a Történelmi Témaparknál gyülekezzenek a pénteki felvonulás beállítási pontjain, hogy részvételükkel emeljék a mai felvonulás fényét!

Már lelkesen várjuk standunknál a karneválozókat. A gyerekek szerepelhetnek a Vas Népe címlapján, a felnőtteknek pedig tartalmas olvasnivalókat ajánlunk. Standunkat megtalálhatják a Fő téren, az információs pavilon mögött.  Kollégáink a helyszínen, az idő is jó, süt a nap. Kell ennél több?

 


 

Kapcsolódó cikkek:

Egy napig még karnevál - Vasárnap este a 15 éves Magna Cum Laude lép majd a Forum színpadra

15. Savaria Történelmi Karnevál (szombat)

15. Savaria Történelmi Karnevál (péntek)

15. Savaria Történelmi Karnevál (csütörtök)

Népszerű a Vas Népe karneváli standja

Lehet jelentkezni katonának

Kettő az egyben, avagy a zseniális vásári bábtáncoltatók titkai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!