Hírek

2016.12.01. 08:06

20 millió forintot sikkasztott a velemi könyvelő!

Befejezték a nyomozást a rendőrök abban sikkasztási ügyben, amelyben egy 49 éves férfi 2014 augusztusától hatvanszor hamisította főnöke aláírását és ezzel 20 millió forintot vett fel a banktól jogosulatlanul.

Budai Dávid

A megalapozott gyanú szerint egy 49 éves velemi férfi, egy szombathelyi egyesület könyvelőjeként közel hatvan alkalommal hamisította az egyesület elnökének aláírását a pénzintézethez benyújtott készpénzfelvételi utalványokra. A hamis okiratok felhasználásával 2014 augusztusától egy éven át közel húszmillió forintot vett fel, melynek jelentős részével sajátjaként rendelkezett. A gyanúsított az okozott kár mindössze hatodát térítette meg. A fennmaradó összegre vonatkozóan elismerte ugyan tartozását, de a pénz visszafizetésének a részére megállapított határidőig nem tett eleget. A Szombathelyi Rendőrkapitányság a sikkasztás bűntett és a hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!