Hírek

2012.05.27. 05:07

Motoros találkozó Ikerváron

Ikervár - Zenés tábortűz, szimulált baleset, koncertek, vizespóló és sörhas verseny - péntektől szombatig mulattak a motorosok Ikerváron.

Benkő Sándor

Már pénteken este elkezdődtek Ikerváron a futballpályán a motoros találkozó programjai. A tábornyitás után az Ironcats és a The Flinders együttes szórakoztatta a résztvevőket. Tíz óra tájban gyújtották meg a tábortüzet, aminek lángjánál sütögették szalonnájukat.

Szombaton délelőtt egy baleseti szituációt mutattak be a tűzoltók, rendőrök és mentők. Egy bajbajutott motoros ütközött egy személyautóval, majd egy másik az árokba szaladt és kigyulladt. Szabó Zoltán mentőtiszt közben kihangosítón tájékoztatta a közönséget arról, hogy éppen mi és miért történik. Először a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, és eloltották az égő roncsot, majd a sárvári hivatásosok és a mentők érkeztek a baleset helyszínére, amit a rendőrök biztosítottak.

Végül minden jól sült el, hiszen csak szimuláció volt, és a narrátornak köszönhetően mindenki csak tanulhatott belőle. A bemutató végén az ikervári motoros klub képviselője egy eszközt adományozott a sárvári mentőknek, amit a csonttöréses baleseteknél tudnak hatékonyan alkalmazni.

Délben  motoros bemutatóval szórakoztatta a közönséget Gergely Sándor. Délután a motorosok felvonultak Ikervár és Sárvár utcáin, aki akart elkerekezhetett a Pannónia-Ringre is. Miután megáldották a motorokat, ismét átadták magukat a lazításnak és a szórakozásnak. Fél öttől éjfélig zenéltek az együttesek a színpadon. A programok szünetében hangerőt mértek, motor szépségversenyt és vizespóló versenyt rendeztek. Bebizonyították, hogy a főtengely nem csak a motorblokkban lehet hasznos, de jó messzire el is lehet hajítani. Ezzel a versenyek sora még nem ért véget, mert díjazták a legszebb sörhasat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!