Hírek

2012.10.23. 18:59

Alperesből pernyertes lett a MSZP Vas Megyei Szervezete

Győr, Szombathely - Nyolcvanöt százalékban az MSZP Vas Megyei Szervezetének adott igazat a Győri Ítélőtábla - áll a párt közleményében.

Burkon László

Jogerősen lezárult a Németh Gábor SZOVA-vezérigazgató által az MSZP Vas Megyei Szervezete ellen indított per. A győri ítélőtábla 85 százalékban az alperesnek adott igazat - tudatta a párt közleménye, amely így folytatódik: „A győri ítélőtábla úgy döntött, hogy csupán pár mondat sértette meg Németh Gábor személyiségi jogait, ezért pernyertesnek inkább az alperest nyilvánította.”

Az előzmények: Németh Gábor kétmillió forint nem vagyoni kártérítést követelt az MSZP-től, mivel az egy kiadványban olyan kijelentéseket közölt, amelyek megsértették az ő személyiségi jogait. „A győri ítélőtábla azonban csupán pár mondat vonatkozásában állapította ezt meg, többségében viszont nem, így a Németh Gábor által követelt kétmillió forint helyett háromszázezer forint megfizetésére kötelezte az MSZP Vas Megyei Szervezetét. Mivel Németh Gábor az arányokat tekintve pervesztes lett, ezért ő fizet perköltséget az MSZP-nek. A Vas megyei bíróság sérelmes mondatnak nyilvánította azt, hogy „Németh Gábor hűséges volt a Fideszhez, de hűtlen a városához”, azonban e mondat kapcsán a Győri Ítélőtábla úgy döntött, hogy ez az MSZP véleménye, és ezt tiszteletben kell tartani. A párt az ügyet lezártnak tekinti - zárul az MSZP közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!