Hírek

2012.10.28. 17:30

Játékok, bábok és kifestők kerültek a szombathelyi kórház gyermekosztályára

Szombathely - Játékokat és édességet kaptak a Markusovszky kórház gyermekosztályának ápoltjai. Magánembertől érkezett a meglepetés.

Bajdó Bettina

Bíró Norbertről többször is írtunk már. Bükön él, panziót üzemeltet, s ezen kívül plüssmackókat gyűjt. Múzeumában ma már több mint kétezer mackót lehet megszemlélni. A mackók egy része karitatív céllal gyerekekhez kerül. Mackó kuckójában ma már több mint kétezer plüss kapott helyet, s sorra érkeznek hozzá a felajánlások. Az sem baj, ha olyan maci kerül hozzá, ami már van a gyűjteményemben, mert akkor azt felajánlja olyanoknak, akiknek mosolyt csalhat az arcára egy ilyen ajándék. Tavaly például a Markusovszky kórház gyermekosztályának kezeltjeit lepte meg mackós ajándékokkal. De kerültek már mackók a gencsapáti nevelőotthonba, s kisebbségi önkormányzathoz is.

Bíró Norbert azt mondja, hogy számára a legfontosabb hogy valamilyen módon segíteni tudjon a rászorulóknak, illetve a beteg gyermekeknek. Éppen ezért döntött úgy, hogy ismét meglátogatja a Markusovszky kórházban ápolt beteg gyerekeket. Most azonban nem plüssmackókkal érkezett, hanem egy nagy macis dobozzal és egy mackójelmezbe bújt segítővel, akinek nagyon megörültek a kis betegek. Tőle vették azokat a bábokat (szám szerint húszat), játékokat, amelyek ezentúl a kórház gyermekosztályán lesznek. Nemcsak játékok, hanem fejlesztő eszközöket is át tudtak adni, így kaphattak a gyerekek zsírkrétákat és kifestőket is. Az ilyen felajánlások mindig jól jönnek a kórházban. A kis betegek azonnal birtokba is vették az új szerzeményeket, s neki is álltak a játéknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!