Hírek

2013.06.17. 15:34

Szólt a Rábánál a rock

Körmend - Első alkalommal rendezték meg a Woodstocki Fesztivál (1969, USA) mintájára a Rábastockot a folyó partján. A kiváló idő ellenére az érdeklődés mérsékelt volt.

Péter Györgyi

A Rába-parton szombaton csupa olyan dalok szólaltak meg, amelyek a legendás USA-beli, 1969 augusztusi Woodstocki Fesztivált idézték. A műsor délután négykor kezdődött, és belenyúlt az éjszakába: a hangosítás megfelelő volt, a fűre pokrócokat terítettek le a nézők, a sör záróráig kitartott, egyedül az volt a baj, hogy viszonylag kevesen jöttek el a rendezvényre. Az okokat lehet találgatni  az első ilyen koncert volt a városban, nincs pénzük az embereknek stb  de nemigen érdemes. Ami a legfontosabb: aki ott volt, jól érezte magát.

Zsoldos Báró Zoltán és Tahin Szabolcs,  a Blues Step gitárosai. Fotó: Szendi Péter

A fellépők (Tűzkerék, FuzzBox, Soulwave, Blues Revolver, Hendrix Reload, Báró és a Blues Step, Meggie), szinte valamennyien kitetettek magukért, egyedül Cserga produkciója volt gyengécske:  nem ütötte meg azt a színvonalat, ami itt elvárható volt.

A koncert vitathatatlan érdeme, hogy a számok felidézték a woodstocki hangulatot, és olyan előadókra emlékezhettünk a dalokat hallgatva, mint Jimi Hendrix, Credence Clearwater Revival, vagy Janis Joplin. Az 1969-es amerikai gigakoncert persze sokszínűbb, gazdagabb volt zeneileg, hiszen ott volt Santana, Joe Cocker és mások is, de annak a korszaknak a progresszív zenéje  elég erőteljesen átjött szombaton. Sajnos a szúnyogok is átjöttek a közeli Rábáról, ébren tartva a nézőket. Woodstockban nem volt szúnyog, de a Rábastockon volt bőven maradt is belőlük a többi Rába-parti fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!