Hírek

2013.09.23. 15:35

'' Futbólia Savariensis ''

A Lehet Más a Politika (LMP) országos, és helyi képviselői tartottak hétfőn sajtótájékoztatót a kormányzatilag támogatott stadionberuházással kapcsolatban.

Medics Diána

- Úgy érzem, hogy Futbólia Savariensisbe érkeztem meg a mai napon - kezdte a sajtótájékoztatót a Haladás csarnok előtt Gerstmár Ferenc, az LMP országos választmányának tagja. Szerinte fölösleges egy tízezer férőhelyes stadiont építeni ott, ahol információi szerint a tavalyi szezonban 3500 fő volt az átlag nézőszám az NB I-es focimeccseken.

Gerstmár Ferenc és Horváth Zoltán túlzónak érzik a beruházást (Fotó: Szendi Péter)



Gerstmár szerint a stadionra elköltendő milliárdokat a helyi gazdaságfejlesztési alapba kéne csorgatni. Ez az alap támogathatná az öko- és falusi turizmust a megyében, így tartós, válságálló munkahelyeket lehetne teremteni. Hangsúlyozta, hogy fontosabb lenne a meglévő létesítményeknek a megfelelő működtetése, közpénzből pedig a szabadidős- és diáksport támogatása.

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője megjegyezte: az építés költségét ugyan az állam állja, de a fenntartás a későbbiekben a várost terheli majd, és ez akár komoly problémát is jelenthet. Szó volt arról, hogy a szombathelyieknek beleszólásuk lesz a stadion kinézetébe, színébe, akár nevébe is, de erről még semmilyen egyeztetés nem történt, és a csütörtöki közgyűlés napirendi pontjai közt sem szerepel a stadionépítés tette hozzá Horváth.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!