Hírek

2013.09.10. 16:38

Széleskörű szakképzés, alapos a vizsga a rendészetiben

Körmend - Tíz szakterület vált összefogottá az új rendészeti képzési struktúrában. Hétfőn és kedden már vizsgáztattak a rendészetiben.

Kozma Gábor/Vas Népe

– Közös struktúrába tömörül a rendészeti képzés, a jövőben, tíz rokon szakterület intézkedéseinek oktatása válik egységessé – tájékoztattak az intézményben. Az átalakítás segít abban, hogy a társadalom megismerje a rendészek tevékenységét, az eljáró személy jogosultságait és saját kötelezettségeit. Az új szabályozásban tíz rokon szakterület intézkedései, kikényszerítő eszközei és továbbképzése vált összefogottá. A jogalkotó a 2014. május 31-éig teszi kötelezővé a rendészeti feladatokat ellátó személyeknek a tanfolyam elvégzését és a vizsga abszolválását. A képzésre és vizsgára kötelezettek: természetvédelmi őr, az erdővédelmi szolgálat tagja, hivatásos vadász, hegyőr, erdészeti szakszemélyzet, jogosult erdészeti szakszemélyzet, halászati őr, közterület-felügyelő, önkormányzati természetvédelmi őr, mezőőr. A Körmendi Rendészeti Szakközépiskola szervezésében az első tanfolyam és vizsga most hétfőn és kedden volt, mikor is 12 hivatásos vadász szerzett tanúsítványt. A képzésben résztvevők online úton sajátítják el a tananyagot, a két nap alatt a gyakorlati képzésen és a vizsgán kell túlesniük. Az intézmény szervezésében várhatóan 2800 fő vesz részt a tanfolyamokon és vizsgákon, a terheket jellemzően a munkáltatók állják. A 40 órás képzés 24 elméleti és 16 gyakorlati órából épül fel – tájékoztatták a Vas Népét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!