Hírek

2015.01.20. 10:10

24 nap Afrikában 78 ezer forintért - így utaz(hat)tunk 30 éve

Múltidéző rovatunkban most azt elemezzük, hogyan, milyen feltétekkel, mennyi pénzért utazhattak a magyarok 30 évvel ezelőtt.

Kelemen Attila

Egy év tapasztalatai alapján tudnak már egyet-mást mondani illetékesek arról: mennyire váltotta be a hozzá fűzött reményeket, keltett-e igazi érdeklődést az utazni, világot látni szándékozók körében az OTP - Penta Tours Utazási Iroda.

Tavaly, év elején bővítette szolgáltatásainak körét ezzel az OTP. Azóta is tetszetős prospektusok kínálják az utazási lehetőségeket a világ minden tájára, a legtávolabbi egzotikus országokba is. Kedvezményes áron, luxus ellátással. Akik már részt vettek ilyen szervezésű úton, a legnagyobb elismeréssel nyilatkoznak erről.

Vas megyében is, miként országszerte, várakozáson felüli volt az érdeklődés. Jártak tőlünk a Benelux államokban (11 napos út, személyenként 21300 forint), népszerű volt az NSZK - osztrák nyolc napos túra (8900 forint), mások a veronai operafesztiválra utaznak szeptember elején, és volt, aki 24 napra Afrikába, Kenyába látogatott (ára 78 ezer forint). Az ilyen és hasonló távolsági utaknak van egy külön sajátosságuk. Az ide-oda utazgatás közepette egyhetes teljes pihenést ír elő a program kitűnő szállodában és ellátás mellett. A legkedveltebbek mégis a közeli utak voltak, mégpedig a hétvégeken Bécsbe. A háromnapos túrákon busszal, valamint személygépkocsikkal lehetett részt venni 3050, illetve 2050 forintért.

Üdülő a Kanári szigeteken. Ide is szerveztek utat

A sikeres kezdeti évet követően az idén még további lehetőségeket kínál a közös utazási iroda. Részben nő az úti célok száma, másrészt belép a rendszeres repülőjárat, ami eddig nem volt. Hogy hová visz, mikor, s mennyiért, arról folyamatos tájékoztatással szolgál január 20. után az OTP megyei igazgatósága.

Mindössze egyetlen újdonságot emelünk ki előzetesként méghozzá kivételesen egy hazai lehetőséget. Január közepétől márciusig minden hétvégén háromnapos budapesti programot kínál az OTP - Penta Tours. Teljes panziós ellátással a Mezőgazdasági Szövetkezetek Szállodájában személyenként 800 forintért lehet üdülni, kikapcsolódni. Kirándulások, városnézés és kabaréest teszi teljessé az ajánlatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!