Hírek

2015.04.05. 14:59

Amikor a taxi dudált - A körmendi helytörténeti gyűjtemény a múltról mesél

Körmend – A városi könyvtár páratlanul értékes kincseket őriz. Mondhatni, múltunk megismételhetetlen darabkáit.

Kozma Gábor

A Körmendi Kulturális Központ részeként működő városi könyvtár szakmai és olvasói körökben méltán vívott ki elismerést az elmúlt években. Informatikai fejlesztéseik révén is. Ennek köszönhetően indulhatott el az a folyamat, amely a rendelkezésre álló körmendi dokumentumok elektronikus feldolgozását célozza.

Fotó: Tóth László

A Mecsériné Doktor Rozália igazgató vezette könyvtári csapat gyakorlatilag a város és a benne élő emberek múltjának soha meg nem ismételhető darabkáit őrzi és dolgozza fel. Legfőképpen az olvasók örülhetnek ennek, hiszen digitálisan is hozzáférhetővé válik az anyag. Közte a nemrég elhunyt kiváló fotóriporter és városi dokumentátor, Tóth László megannyi értékes felvétele. A Vas Népe, valamint a helyi lapok egykori tudósítója nemcsak az ünnepi, hanem a hétköznapi történéseket is megörökítette. Egy ritkaság a hatalmas anyagból az a kép, amely a volt taxiállomást mutatja. Ha kuncsaft jött, megnyomták a dudát, üdvözlendő a fuvart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!