Hírek

2015.09.26. 13:06

Több díjat is elhoztak Siófokról a vasi egészségügyi szakdolgozók

Szombathely, Siófok - Az idén szeptember 10-e és 12-e között rendezték meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) II. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusát. Megyénkből egy autóbusznyi szakdolgozó képviselte a vasi szervezetet.

Bajdó Bettina

Nyolcvan előadást fogadtak el a három napon keresztül tartó kongresszus plenáris ülésein és szakmai szekcióiban. Az ország minden részéből beérkezett nyolcvan előadásból hetet a Markusovszky kórház szakdolgozói adtak be.

Az első napon dr. Balogh Zoltán elnök adta át a szakmai díjakat. Évente 21 MESZK Szakmai Díj osztható ki, amely oklevéllel és pénzjutalommal jár. A díjat megyénként egy-egy dolgozó, illetve országos szinten egy ember kaphatja meg. Az elismerés annak a kamarai tagnak adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el,továbbá kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.

Gombásné Judt Magdolna szakmai díjat vehetett át a tudományos kongresszuson (Fotó: Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei tagozata)

Vas megyében idén Gombásné Judt Magdolna, a MESZK Vas megyei területi elnöke (aki korábban több évtizedig a betegágy mellett dolgozott, illetve a szakmai oktatást segítette) örülhetett ennek a megtiszteltetésnek.

Az előadások szekcióiban további négy díjat söpört be Vas megye. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból Subitsné Hartman Judit, Merészné Princes Adrienn, Pungor Judit, Arthoffer Andrea egészségügyi szakdolgozók kaptak előadói djat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!