Hírek

2015.11.18. 19:13

Ilyen volt a szombathelyi roma Ki mit tud?

Szombathely – Harmadik alkalommal szervezték meg az együttműködő szervezetek a roma származású fiatalok Ki mit tud?-ját.

Vadas Krisztina

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya és a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház 2015-ben is együttműködött, hogy harmadik alkalommal is megszervezze a roma fiatalok Ki mit tud?-ját. Idén segítségükre volt ebben a Vas Megyei Területi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, a SRT Logo Ifjúsági Szolgálat és az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda is.

– Beigazolódott, hogy van létjogosultsága ennek a rendezvénynek – mondta dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megnyitó beszédében. – Idén minden eddiginél többen jelentkeztek a Ki mit tud?-ra. Összesen 34 produkciót láthattak a nézők, 62 résztvevő előadásában. Az ötfős zsűriben az eseményt létrehozó szervezetek is képviseltették magukat, de zsűritag volt Farkas Róbert, a Budapest Bár Zenekar vezetője, Molnár Nóra, a Galaxy Rock and Roll Klub vezetője, Králl Tamásné, az Országos Roma Önkormányzat képviseletében és Lakatos Tibor rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság rendőrségi főtanácsosa is.



– Évek óta törekszünk arra, hogy a kisebbségekkel fennálló kapcsolatunk során értéket teremtsünk, és igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy a valóban tehetséges fiatalok el tudjanak indulni olyan utakon, amire lehet, hogy egyébként nem lett volna lehetőségük. Sok olyan programja van a rendőrségnek, ami ezt a célt szolgálja, ilyen például ez a kulturális megmérettetés is – emelte ki Lakatos Tibor.

A fiatal tehetségek három kategóriában mutathatták meg magukat: ének-zene, vers és próza, valamint tánc-ugrókötél, ezeken belül is különböző korcsoportokra bontva kerültek ki végül a győztesek.



A rendezvény nagyon jó hangulatban telt, látszott a fellépő fiatalokon, hogy készültek az eseményre, és valóban az a céljuk, hogy megmutassák tehetségüket. A nézők sem voltak fukarak, sok tapssal jutalmazták az értékes produkciókat.

– A tavalyi Ki mit tud? számomra nagyon sokat adott. Az ottani fellépésemet követően például az Agora Savaria is felkért arra, hogy zenéljek az egyik kiállításuk megnyitóján. Azért jöttem idén is el, mert szeretem megosztani másokkal is a zene örömét – mondta Batyi Norbert, aki zongorán és gitáron is játszik. Ezúttal egy zongoradarabot hozott, saját feldolgozásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!