Hírek

2016.11.04. 09:13

Megúszhatja felfüggesztettel a gyűjtő - Nem küldené börtönbe a dísztárcsa-rajongót a szombathelyi ügyészség

Szombathely – Felfüggesztett fogházbüntetést javasol a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség annak a férfinak, aki 57 személyautó dísztárcsáját lopta el. Nem neki kellett, eladta majdnem mindegyiket.

Bakos Ágnes

Üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emeltek vádat a fiatal férfi ellen – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség helyettes szóvivője, dr. Fülöp Hajnalka.

Szombathelyen „vadászott” a tárcsákra és nem volt válogatós: lopott 4 ezer és 32 ezer forint értékű dísztárcsát is. Idén januárban kezdte a „gyűjtést”, júliusban bukott le, addig 57 személyautót fosztott meg a kerékborításától. A vádirat szerint nem vesződött szerszámokkal: kézzel pattintotta le a tárcsákat a kerekekről.

Az összesítés szerint 798 ezer forint kárt okozott, de 17 dísztárcsa meglett, ezzel pedig megtérült a kár mintegy 205 ezer forintnyi része. Nem küldené börtönbe a gyűjtőt az ügyészség, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!