Hírek

2017.01.10. 17:25

Megszavazták az év emberét

Sárvár - Idén is megválasztották a sárváriak az év emberét, közösségét és ígéretét. Az elismeréseket az óév búcsúztatásakor Kondora István polgármester adta át a győzteseknek.

Pajor András

Az Év Sárvári Embere 2016-ban dr. Szalai Ferencé, a Szent László Katolikus Általános Iskola tanára, a Sárvári Oratórikus Kórus vezetője lett. - Egész életemben zenéltem, a pályaválasztásomban is az ének-zenét választottam. A tanítás, a kóruséneklés, a műsorok szervezése és az irodalom tölti ki most is minden időmet - szólt szenvedéllyel végzett munkájáról. Sikeréhez nem kis részben járultak hozzá a kórus által évek óta megtartott egész estés, telt házas előadásaik.

A díjátadón: Szélesi Attila karnagy és Takács Viktor egyesületi elnök a Sárvári Koncertfúvószenekar, az Év Közössége képviseletében, dr. Szalai Ferencé, az Év Embere és Solti Martin, az Év Ígérete Fotó: Pajor András

Az Év Sárvári Közössége 2016-ban a Sárvári Koncertfúvószenekar lett. Sárvár zenészei már több mint száz éve bizonyítják, hogy fontos szereplői a város kulturális életének. Mozgalmas év áll mögöttünk, egy új repertoár kialakításának és középtávú célkitűzések megvalósításának a kezdetén vagyunk - mondta Szélesi Attila karnagy. A részvételükkel zajló látványos, nagy rendezvények mögött komoly szakmai munka zajlik, amelynek értékét idén is több kiemelt arany minősítés jelezte.

Az Év Sárvári Ígérete 2016-ban Solti Martin, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola 8. a osztályos tanulója. Martin nemcsak kitűnő tanuló, hanem tanulmányi versenyeken is remekül szerepelt matematikából és kémiából. A Szép magyar beszéd verseny országos döntőjén pedig arany minősítést szerzett.

Emellett zongorázik és társastáncot tanul, ezzel is bizonyítva, hogy rendkívül sokoldalú, kreatív diákja iskolájának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!