Hírek

2017.04.06. 15:45

Rekordidő alatt kapott új tetőt a magyarlaki iskola

Magyarlak - Ráfért a felújítás a majdnem ötvenéves épületre, hiszen balesetveszélyes volt már a tető, amelyet most részben alapítványi, részben fenntartói támogatásból újítottak meg.

Bakos Ágnes

- Több helyen beázott a tető, a lécek elgörbültek, cserepek csúsztak le, így balesetveszélyessé vált - idézte fel a tavalyi állapotokat Kiss Katalin Melinda, a Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája tagintézmény-vezetője.

Majdnem ötvenéves az épület: 1969-ben készült, és a szűkös anyagi lehetőségek eddig csak kisebb javítási munkálatokat tettek lehetővé. Tavaly decemberben mérte fel a tető állapotát a Szombathelyi Tankerületi Központ műszaki csoportja: látták, hogy nem halogatható a probléma megoldása.

- A tankerület nagyon jelentős támogatást nyújtott a tagintézménynek, az összeghez pedig iskolánk alapítványa, az "Együtt a gyermekekért" Közalapítvány is csatlakozott - sorolta Kiss Katalin Melinda a finanszírozásról.

Eső nem késleltette a munkát, két hét alatt elkészült az új tető
Fotó: Magyarlaki Iskola

A beruházás több mint 6 millió forintba került.

Alapos munkát kellett végezniük a kivitelezőknek: a fémből készült tetőszerkezetet megerősítették, új lécezést és páraáteresztő borítást, majd cserépfedést kapott az épület. A szarufákat és az ereszkinyúlást is meghosszabbították fél méterrel, így azok jobban védik a falakat - részletezte a tagintézmény-vezető. Hozzátette: új, függő ereszcsatornát és lefolyókat helyeztek fel a szakemberek, és az iskolaépület villámhárító rendszere is teljesen megújult.

- A modern állványszerkezet, a speciális gépek, valamint az iparosok szorgos munkája és kiváló munkamorálja miatt a beruházás rekordidő, két hét alatt elkészült - idézte fel Kiss Katalin Melinda. Az időjárással is szerencséjük volt: egy csepp eső sem hátráltatta a munkát abban a két hétben. Az pedig a jó munkaszervezést dicséri, hogy mellette zavartalanul folyt a tanítás.

Az igazgatónő kiemelte azt is, hogy helyi vállalkozó dolgozott a felújításon:

- A munkák kivitelezésére pályázatot írt ki a KLIK, a legkedvezőbb árajánlatot egy csörötneki építési vállalkozó adta, az ő szakmai irányításával folyt a munka. Az ács- és tetőfedő munkálatokat, valamint a bádogos munkát is helyi és környékbeli szakemberek végezték - mondta el.

Az biztos, hogy sokkal szebb lett a magyarlaki iskola, és remélik, hogy az új tetőhéjazat időtálló lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!