Hírek

2014.12.16. 14:00

25 éve írta a Vas Népe: Nívódíjat kapott két felújított épület

Stílusosan abban az épületben értékelték tegnap a Vas megyei lakóházfelújítási nívódíj pályázatot, amelynek rendbehozatalát az idén három pályamű közül a legkiválóbbnak ítélte a szakmai zsűri.

Kelemen Attila

Kőszegen, a Chernel István utca 14. szám alatti, szépen felújított házban gyűltek össze tervezők, beruházók, kivitelezők és a város vezetői. A pályázatot második éve kiírók nevében Kazári Károly, a Hazafias Népfront megbízott megyei titkára megemlítette: a gazdaságosabb kivitelezést, régi értékeink védelmét és a lakók tulajdonosi szemléletét erősítő pályázat egyedülálló az országban. Hiába ajánlották fel a módszert, más megyében eddig nem írtak ki ilyen nívódíjat.

Képünkön a szép kőszegi épület udvari része látható. Fotó: VN-archív

Az idén két épület kapott nívódíjat, illetve ezt megörökítő kerámiatáblát. A kőszegi nem kizárólagosan lakóház, benne helyezték el a helyi népfrontbizottságot. Tervezője és kivitelezője az Országos Műemléki Felügyelőség, beruházója a Kőszegi Városgazdálkodási Vállalat volt. Összesen 120 ezer forintot kaptak. 80 ezer forintos pályadíjban részesültek a Szombathelyi Ingatlankezelő Vállalat azon dolgozói, akik a megyeszékhely Kisfaludy Sándor utca 7. számú házának felújításán munkálkodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!