Hírek

2017.08.11. 18:05

30 millió forintot nyert Kőszeg

KŐSZEG Belügyminisztérumi támogatást nyert Kőszeg, jelentette be Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Huber László, a város polgármestere.

Cseszkó Tamás

Már rendkívüli testületi határozat is született arról, hogy kiírják a Temető utca felső részének felújításáról szóló közbeszerzési eljárást, miután a város összesen 30 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyert a Belügyminisztériumtól.

Huber László, a település polgármestere köszönetet mondott Ágh Péternek, Kőszeg országgyűlési képviselőjének, aki ismét sikerrel lobbizott a településért. A városvezető hozzátette: a most kapott forráshoz az önkormányzat 5,3 millió forint önerőt is biztosít.

A támogatásnak köszönhehetően a Temető utca útburkolatát teljes hosszában felújítják, sőt ehhez a beruházáshoz kapcsolódóan az önkormányzat saját forrásból 13,9 millió forintot biztosít a nagyon rossz állapotban lévő Károlyi Mihály utca Temető és Bercsényi utca közötti szakaszának felújításához, valamint a Károlyi Mihály utcai garázsok előtti út rendbetételéhez is.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Huber László polgármester közös munkája eredményeként 30 millió forint érkezik a településre Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökség Vas megyei fejlesztésekért felelős biztosa elmondta: az utóbbi időszakban számos jó hír jutott Kőszegnek is. A Területi Operatív Program (TOP) pályázatain a város majdnem 1 milliárd forintnyi támogatást nyert, melynek köszönhetően jelentős közlekedésfejlesztési beruházások, csapadékvíz-elvezetési munká-latok, intézményfelújítások és egy zöld városrész kialakítását célzó program valósulhatnak meg.

- Természetesen folyamatosan van teendő Kőszegen, ezért is nagy öröm a mostani minisztériumi támogatás, amely további útfelújítási lehetőségeket biztosít a városnak - mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy az elmúlt években láthatóan magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a város fejlődése.

- Ehhez járult hozzá a kormány támogatása és a KRAFT-program is - emlékeztetett a képviselő, hozzátéve, hogy a mostani támogatások ismét komoly mérföldkövet jelentenek Kőszeg modern kori fejlődésének történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!