Hírek

2017.01.20. 17:42

300 fiatal érkezik - Szombathelyen tartják a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját

Idén Szombathely ad otthont a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának. A február 3-án kezdődő háromnapos rendezvényre csaknem háromszázan érkeznek a városba nemcsak Magyarországról, hanem Erdélyből is.

Szombathelyi Médiaközpont

- A találkozó legfőbb célja, hogy az összetartozás érzését erősítse. Magyar fiatalok, akik itt, a Kárpát-medencében keresztényként élnek, és az egyetemista korosztályhoz tartoznak, együtt töltenek néhány napot. Alkalom lesz ez a személyes párbeszédre, a tapasztalatok megosztására, illetve a jó gyakorlatok bemutatására - emelte ki  Németh Norbert egyetemi lelkész. A programok összeállításakor arra is figyeltek, hogy a téli vizsgaidőszak után lelki feltöltődést biztosítsanak a résztvevőknek. Közös játékkal, különféle sportolási lehetőségekkel, előadásokkal is készülnek a szervezők.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

- Dr. Beer Miklós váci megyés püspök Isten közelségéről beszél majd nekünk, illetve arról, hogy ezt a kapcsolatot az egyetemeken miként élhetjük meg. A másik előadónk pedig Hodász András atya lesz - ismertette Horváth Rebeka, a II. János Pál pápa Katolikus Szakkollégium diákja.

A találkozó alkalmával  farsangi bált, közös korcsolyázást is szerveznek, és az ide érkezők megismerkedhetnek Szombathely nevezetességeivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!