Hírek

2015.10.05. 10:15

325 forintért is lesz benzin Vas megyében – három forinttal csökken a 95-ös ára

Körkép – Olcsóbb lesz a tankolás a benzineseknek szerdától: bruttó három forinttal mérsékli a Mol a 95-ös árát, ekkora árcsökkenésre lehet számítani a kiskereskedelemben, a benzinkutaknál is. A dízel ára szerdán nem változik.

Bakos Ágnes

334 forint lesz egy liter benzin, literenként, országos átlagban szerdától, miután három forinttal csökken az ára. A dízel marad 345 forint, literenként, átlagosan – viszont óriásiak a különbségek a töltőállomások árai között.

Csak Vas megyében 24 forint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább benzin, valamint 21 forint a legdrágább és a legolcsóbb gázolaj árai között.

Benzint a legolcsóbban Celldömölkön tankolhatnak az autósok: 328 forint egy liter, vagyis 325 forint lesz az első októberi árváltozás után.

Szentgotthárdon a legdrágább a 95-ös: 352 forint most, és 349 forint lehet szerdától, a holtankoljak.hu adatbázisa szerint.

Szombathelyen szerdáig 330 és 343 forintért is mérnek 95-öst.

A legdrágább a dízel a megyén belül Kőszegen és Szombathelyen: 350 forint. Igaz, Szombathelyen 332 forintért is adnak egy liter gázolajat, ez a most elérhető legalacsonyabb ár a megyeszékhelyen.

Az egész megyét nézve, a legolcsóbb – mint majdnem mindig - egy sárvári töltőállomás, ahol 329 forintba kerül egy liter gázolaj.

A szakértők egyébként nagyobb, akár 5-6 forintos benzinár-csökkentésre számítottak a múlt heti olajár-mozgás alapján, míg a gázolajnál megfelel a várakozásoknak az ártartás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!