Hírek

2014.09.19. 10:16

50 éves a Donászy Magda Óvoda

Ötvenéves a Donászy Magda Óvoda. A jubileumot műsorral, kiállítással ünnepelték.

Médiaközpont

Az évfordulók jó alkalmat nyújtanak arra, hogy visszatekintsünk a múltba, és előrenézzünk a jövőbe – mondta köszöntőjében Balassáné Nagy Andrea óvodavezető, aki felidézte az elmúlt fél évszázadot.

A szüreti műsort Kovács Rita és Szele Istvánné óvodapedagógusok állították össze

Az intézmény 1964-ben Fürst Sándor utcai Napközi Otthonos Óvoda néven nyitotta meg kapuit. Az akkor még földszintes épületben három csoportszobában játszhattak a gyerekek. Később egy emelet ráépítésével bővítették, akkor már 125 főt tudtak fogadni. 1993-ban Losonc utcaira változott az óvoda neve, és elkezdték kialakítani saját arculatukat. Kidolgozták az első nevelési programot, amelyben az egészség- és környezeti nevelésre helyezték a hangsúlyt. 2005-ben újabb csoportszobával bővült az épület. Az elmúlt években kívül-belül megszépült az ovi: szigetelték, nyílászárókat cseréltek, tornaszobát alakítottak ki, megújultak a gyermekmosdók. 2011-ben az óvoda felvette Donászy Magda nevét. Nemrégiben elkészült az udvari KRESZ-park gyalogátkelőhelyekkel, parkolókkal, ahol a biztonságos közlekedésről tanulhatnak a gyerekek.

Molnár Miklós hármas szerepben beszélt az ünnepségen: alpolgármesterként, a körzet képviselőjeként és szülőként. Mint mondta, akármilyen szoros is volt a költségvetési helyzet, az óvodák mindig megkapták a szükséges forrásokat, mert a gyerekek jelentik a jövőt, és rajtuk nem lehet spórolni. Elismeréssel szólt a Donászy-oviban folyó szakmai munkáról.

A gyerekek mondókákból, népdalokból összeállított, őszi ihletésű műsorral köszöntötték a megjelenteket, a tornaszobában pedig kiállítás nyílt az elmúlt ötven év fotóiból és gyermekrajzokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!