Hírek

2015.07.31. 11:03

58 Vas megyei önkéntes tűzoltó egyesület nyert – szertárak épülnek és újulnak meg a megyében

Összesen 400 millió forintot nyertek az önkéntes tűzoltó egyesületek – ennyi jutott a központi költségvetés idei előirányzataiból. Országszerte 438, Vas megyében 58 szervezet szerepel a nyertesek között, és összesen tíz szertárt újítanak vagy építenek fel a megyében.

Bakos Ágnes

Összesen több mint 46 millió forinton osztoznak a nyertes Vas megyei önkéntes tűzoltó egyesületek. A legtöbb szervezetnek 700 ezer és 800 ezer forint közötti támogatási összeg jut. A legkevesebb pénzt a sótonyi ÖTE kapja a megyében: 299 ezer 614 forintot.

Öt Vas megyei önkéntes tűzoltó egyesületnek jut 1 millió forint feletti támogatás – derül ki a döntésről közreadott táblázatból.

Egyházasrádóc, Hosszúpereszteg, Jánosháza, Magyarlak és Őriszentpéter szervezetei kapnak 1 millió forint feletti összeget, a legtöbbet, 35 forint híján 1,4 millió forintot a hosszúperesztegi ÖTE kapja a központi költségvetésből Vas megyében.

Szertárépítésre és felújításra is jut a megítélt pénzekből. Vas megyében tíz létesítményt érint a támogatás. A legtöbb pénzt az egyházasrádóci lánglovagok kapják szertárépítésre: 649 ezer forintot. Ennél kevesebb, de jut pénz építkezésre a celldömölki, a jánosházi, a káldi, a kőszegfalvi, a kőszegdoroszlói, a kőszegszerdahelyi, a pápoci, a vaskeresztesi és a velemi tűzoltó egyesületeknél is.

A pályázat levezénylése most a szerződésekkel folytatódik, ennek már zajlik az előkészítése.

A nyertes Vas megyei egyesületek a pályázat végeredményéről a katasztrófavédelmi igazgatóságok és a hivatásos tűzoltóságok útján kapnak értesítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!