Hírek

2015.03.10. 18:34

760 millió forintos beruházás Szombathelyen

Szombathely - A beruházás megvalósulásáról kedden, a helyszínen tájékozódott Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester.

A Csónakázó-tó mellett lévő, már elkészült, Kenderesi utca új parkolóban köszöntötte Puskás Tivadar polgármester a résztvevőket. Elmondta, hogy a fejlesztés hat fő elemből áll, amelyek közül eddig három készült el teljesen. Az emlékmű alatti parkoló, a Mesevár Óvoda felújítása, a tó térségének közvilágítása, s megkezdődött az Illés Akadémia öltözőinek a bővítése, korszerűsítése.

Balról Bereczki László ügyvezető Bereczki kft., Puskás Tivadar polgármester. Fotó: Médiaközpont

Ezt követően bejárás résztvevő felkeresték azokat a helyszíneket, ahol még folynak a munkálatok. Az új csónakkölcsönző épületénél a cölöpverő gép dübörgése mellett a kivitelező cég vezetője arról tájékoztatta a vezetőket, hogy a gép az új stéghez teremti meg az alapot. Ezzel párhuzamosan a nyilvános WC építésén dolgoznak, s épül az a rámpa is, amelyik azt teszi lehetővé, hogy a parkolótól a tópartra le tudjanak jutni, akadálymentesen a mozgássérültek. A szakember elmondta, hogy az épület alsó része március végére, míg az emelet várhatóan május végére készül el.

A város vezetői megtekintették azt a hidat is, amely új bejutási lehetőséget biztosít majd a szigetre, s nem csak gyalogosan, de akár mentőautó közlekedésére is alkalmas lehet. A híd szerkezetkész állapotban van, s már csak a korlátok felszerelése, a világítás van hátra, valamint a hídhoz kapcsolódó tér és parkoló kialakítása. A szigeten jelenleg zajlik a sétányok kialakítása, s az utolsó szakaszban történik majd meg a parkosítás.

- Itt nem csupán  ez a városrész szépül meg, hanem úgy gondolom, Szombathely rekreációs központjaként működhet majd – fogalmazta meg Koczka Tibor alpolgármester. - Hogy ez így legyen, arra törekszünk, hogy minél több programot és sportolási lehetőséget hozzunk erre a területre.

- Június közepére valószínűleg átadhatjuk ezt az egész komplexumot - összegezte tapasztalatait Puskás Tivadar polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!