Hírek

2015.12.19. 14:28

80 családnak könnyebb lesz a karácsony a Joskar-Olán

Szombathely – Élelmiszercsomagokat kaptak rászoruló családok a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítványtól. Pénteken este tartottak karácsonyi ünnepséget, akkor adták át a tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat. Ünnepi műsor színesítette az eseményt.

Bakos Ágnes

Zsúfolásig megtelt a Baptista Imaház előadóterme. Idősek, fiatalok, családok, kicsik és nagyok, a Joskar-Ola lakótelepen élők gyűltek össze karácsonyt ünnepelni. Példás összefogás eredménye volt az esemény: a Napsugár óvoda, a Bercsényi iskola, baptista fiatalok és Frédi bácsi bábszínháza is ingyen vállalta a fellépést, hogy színes műsorral ünnepeljenek együtt a lakótelepen élők. A kézzel fogható segítség sokaknak jól jön az ünnepre készülve.

– Több mint száz csomagot ki tudtunk volna osztani, most három forrásból nyolcvanan kapnak segítséget – mondta el Csetényi Izabella, a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány Kuratóriumának elnöke. Ötven élelmiszercsomagot a szombathelyi önkormányzat pályázatán nyertek el a város Jóléti Alapítványától. Húszcsomagnyi tartós élelmiszert az egyik nagyáruházban gyűjtött össze Kelemen Krisztián, a körzet önkormányzati képviselője és az alapítvány tagjai, tíz csomagot pedig egy másik pályázati forrásból tudtak összeállítani.

Az ajándékcsomagba jutott tészta, cukor, tartós tej, húskonzerv, kakaó olaj – és egy kis szaloncukor is. Mindenki szívesen fogadta a segítséget.

– A lakótelep óvodáiban, iskoláiban kérdezősködtünk, a Pálos Károly Családsegítő Szolgálatot is megkérdeztük, és persze sokan ismernek minket, megállítottak az utcán és felhívták a figyelmünket például a saját szomszédaikra – mondta el Csetényi Izabella, arra a kérdésre, hogyan választották ki a kedvezményezetteket az idei karácsonyi ajándékozási akciójukhoz.

Nemcsak a csomagokba, hanem az imaházban felállított ünnepi asztalra is kerültek édességek: az egyik helyi cukrászda nem csak a kiszolgálást, de a termékeiket is ingyen ajánlotta fel az ünnepléshez. Forró tea, kedves színpadi programok és az önzetlen segítség – így telt a közös karácsony a Joskar-Olán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!