Hírek

2016.09.25. 19:55

Dr. Hende Csabával tekerték végig az M86-os új szakaszát

Hegyfalu - Rendhagyó ötlettel állt elő dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője: kerékpárosokkal végigtekertek az M86-os még át nem adott, 70 kilométeres szakaszán.

Cseszkó Tamás

- Mivel hamarosan átadhatjuk a forgalom előtt az M86-os út Hegyfalu és Csorna közötti szakaszát, néhány fiatal barátommal arra gondoltunk, milyen jó lenne először és utoljára végigkerékpározni a hetven kilométeres szakaszon - mondta el lapunknak a képviselő, aki maga is szenvedélyes kerékpáros, munkája mellett rendszeresen ül nyeregbe, hogy felfedezze Vas megye legszebb tájait.

A lehetőség azért is nem mindennapi, mert az átadást követően már nem lehet biciklizni az úton. A szakasz jelenleg még el van zárva az autós forgalom előtt, az utolsó simításokat végzik, így a vállalkozó kedvű csapat zavartalanul tudott végigmenni az útvonalon.

Többtucatnyi kerékpáros csatlakozott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő kezdeményezéséhez Fotó: Cseszkó Tamás

- Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, közösen élveztük a napsütést, és néhány óra alatt sikerült is teljesítenünk a távot. Külön öröm számunkra, hogy sokan vettek részt a programban, többtucatnyi kerékpárszerető polgártársunk csatlakozott a rendezvényhez - tudtuk meg dr. Hende Csabától, aki ezúttal is kitért arra, hogy mennyire fontos az M86-os út ügye.

- Olvasom, hogy politikai ellenfeleink próbálnak magyarázkodni azzal kapcsolatban, hogy ígéretükkel ellentétben miért nem történt semmi. Mi azonban üres szavak helyett a kemény munka hívei vagyunk, megígértük, hogy megépítjük az M86-os gyorsforgalmi utat, és a kormány támogatásának köszönhetően az álomból immáron kézzel fogható valóság lett.

Október végén hivatalosan is átadhatjuk a forgalomnak a beruházást, amely jelentősen lerövidíti a menetidőt Szombathely és Budapest között. Meggyőződésem, hogy a közlekedésfejlesztés évtizede zajlik hazánkban, melynek Vas megye is abszolút győztese - mondta az országgyűlési képviselő.

- Számos sikerrel büszkélkedhetünk e területen is, az M86-os út mellett komoly vasútfejlesztési beruházások, valamint városi, kistelepülési utak újulnak meg megyénkben. Természetesen sok még a feladatunk, éppen ezért fontos, hogy megőrizzük és tovább fejlesszük azokat az értékeket, amelyek létrejöttek - húzta alá dr. Hende Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!