Hírek

2016.09.22. 12:15

A buszon ne legyen politika

Szombathely - Az október 2-ai kvótanépszavazásról szóló kormányzati hirdetések láthatóak az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ autóbuszain.

Bakos Ágnes

A Vas megyei MSZP szerint nem a politikai hirdetések helye a helyi, helyközi járat.

- A tömegközlekedés nem politikai reklámfelület, ez egyezményes megállapodás volt - mondta csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján dr. Nemény András, az MSZP országos alelnöke és Vas megyei elnöke. Azt mondta, egyik eddigi választáson sem volt arra példa, hogy politikai reklámfelületnek használják a járatokat, most „derült égből villámcsapásként" érte a szombathelyieket. Kérdéseket sorolt a politikus: bármelyik párt hirdethet ezután? Ki rendelte meg a hirdetést? Volt versenyeztetés? Azt mondta, attól tart, nem a helyi Fidesz, hanem a Miniszterelnökség rendelte meg a reklámot. Ők a szombathelyi polgármestert szólítják fel arra, hogy ne legyen politikai reklámok helye a helyi közösségi közlekedés. Azt mondta, sok lakossági panasz érkezett hozzájuk. Utalt már a 2018-as választásokra is - akkor se legyen politikai hirdetési felület autóbusz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!