Hírek

2015.04.25. 15:41

A celldömölki Kovács Sándor lett az év rendőre - Együtt ünnepeltek a vasi rendőrök és tűzoltók

Szent György napja után és Szent Flórián napja előtt együtt ünnepeltek a vasi rendőrök és tűzoltók: a megyei rendőr-főkapitányság Söptei úti létesítményébe a civileket is várták szombaton.

Nagy Ildikó

Bort, búzát, békességet; szeressék a rendőrséget! - e szavakkal zárta pohárköszöntőjét dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, Vas megye rendőrfőkapitánya szombaton a Söptei úti  objektumban, ahol együtt ünnepeltek a vasi rendőrök és tűzoltók. A rendőrfőkapitány köszöntötte Kovács Sándor rendőr főtörzszászlóst, a Celldömölki Rendőrkapitányság rendészeti osztályának szolgálatparancsnokát, akinek eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül - közrendvédelmi kategóriában - az Év rendőre díjat adományozta dr. Pintér Sándor belügyminiszter. Kovács Sándor 24 éve rendőr, és húsz évig  körzeti megbízottként óvta a Celldömölk környéki falvak közbiztonságát. A főkapitány által alapított "Vas megye rendőrségéért"  díjat  Bebes István, Körmend polgármestere; dr.Takács Árpád tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője, a Vas megyei katasztrófavédelem korábbi igazgatója;  a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatóságának képviseletében pedig Horváth László igazgató vette át dr. Tiborcz Jánostól.

A megyei rendőr és tűzoltó nap közös ünnepi állománygyűléssel kezdődött, amelyen - mindkét szervezet részéről-  számos előléptetésről szóló határozat, elismerést és emléktárgyat adtak át.

Kondora István, Sárvár polgármestere a Tűzoltáshoz Felszerelést Alapítvány kuratóriumi elnökeként a "Sárvár város és körzete tűzvédelméért" címet adományozta Horváth Gábor tűzoltó őrnagynak, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának. Fülöp László, Kampel Tamás és Takács András sárvári hivatásos tűzoltók pénzjutalmat vehettek át az elnöktől.

Ágh Ernő, a szombathelyi önkormányzat bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottságának elnöke a szombathelyi közgyűlés által adományozott "Szombathely közrendjéért" díjat nyújtotta át Bercse László rendőr őrnagynak, a Szombathelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya helyettes vezetőjének.

Gergelics Zoltán, a GYSEV Zrt. vagyonvédelmi szakértője pénzjutalmat adott át Vargáné dr. Kovács Veronika rendőr alezredesnek, a Sárvári Rendőrkapitányság alosztályvezetőjének és Pintér Endre rendőr főtörzszászlósnak, a Rendészeti Igazgatóság közrendvédelmi és határrendészeti osztályához tartozó vasúti alosztály járőrvezetőjének.

Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató emléktárgyat adományozott dr. Baán Mihály alezredesnek, dr. Unger István tűzoltó ezredesnek,  Kemenes Péter tűzoltó alezredesnek, Szabolcsi Zsolt tűzoltó alezredesnek, Gömböcz Zoltán tűzoltó alezredesnek, Simon Tibor tűzoltó őrnagynak, Lengyel Zsolt tűzoltó századosnak, Kiss Péter tűzoltó századosnak,LászlóKároly tűzoltó főtörzsőrmesternek, Poór Gyula kormánytisztviselőnek. Igazgatói ajándéktárgyakat vehetett át Biczó Lajosné tűzoltó hadnagy, Obálné Takács Edina kormánytisztviselő és Dezsőné Király Anikó közalkalmazott.

Az elismerések átadása után dr. Tiborcz János és Erdélyi Krisztián hivatalosan is megnyitották a megyei rendőr és tűzoltó napot. Tíz órára már megtelt a Söptei úti létesítmény udvara, ahol látványos (kutyás, tűzoltási, rendőrségi) bemutatók követték egymást. A gyerekek kedvencei ezúttal is a rendőrautók és -motorok voltak, a kicsik kedvéért a sziréna is gyakran megszólalt.

A szemfüles látogatók az új mobil traffipaxokat is szemügyre vehették, a bűnügyi technikusok pedig az ujjnyomat- és tenyérlenyomat-vételt mutatták meg az érdeklődőknek. Lehetett aszfaltra rajzolni, légpuskával lőni, pónin lovagolni, kerékpáros pályán ügyeskedni, KRESZ-totót kitölteni, a Fekete sereg hagyományőrzőinek öltözetét csodálni, a körmendi foltvarrók asztalainál pedig - nem utolsó sorban Baranyai Sándor körmendi rendőr révén - e szép és hasznos hobbi műhelytitkait is elleshették a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!