Hírek

2015.05.06. 13:12

A csepregi Médiumok nyerték meg a Ladikot - Öt csapat versengett kiadónk médiaismereti vetélkedőjének megyei döntőjén (galériával, videóval)

Szombathely - A Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI csapata nyerte a Lapot a diákoknak! (Ladik) médiaismereti vetélkedő megyei döntőjét.

Nagy Ildikó

A Pannon Lapok Társasága (PLT) minden évben meghirdeti az általános iskolák 7. és 8. osztályos diákjai számára a Ladik médiaismereti vetélkedőt. Az első két levelező fordulót követően öt csapat jutott be a megyei döntőbe, amit szerdán délelőtt rendeztünk meg az Agora – Gyermekek Házában.

A résztvevőket Mehlhoffer Tamás, a Vas Népe digitális főszerkesztője köszöntötte, aki kiemelte: külön öröm, hogy a megye minden részéből érkeztek diákok a megmérettetésre. A megyei döntőben a Celldömölki Városi Általános Iskola, a csepregi Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI, az Őriszentpéteri Általános Iskola, a répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola és AMI, valamint a szombathelyi Neumann János Általános Iskola csapata versengett.

Aradi Virág, a PLT Ladik-programért is felelős munkatársa most is izgalmas feladatokkal készült. Honnan szerezhet információkat egy helyi újság munkatársa? Mit jelent az MTI rövidítés? Ki az a személy a napilapnál, aki az újság tartalmáért felel? Ezeket a kérdéseket is meg kellett válaszolniuk a diákoknak, de tudósítást, képaláírásokat is kellett írniuk, sőt: azon is törhették a fejüket, hogy milyen kérdéseket tennének fel Orbán Viktor miniszterelnöknek, ha összefutnának vele a Sziget fesztiválon.

 

A megyei fordulót – amelyről senki nem ment haza ajándék nélkül – a csepregi iskola diákjai nyerték, így a Médiumok nevű csapat tagjai: Ambrus Anna, Baráth Boglárka, Gaján Petra, Lukács Sára és Radics Eliza (Hetyésy Katalin tanítványai) képviselik megyénket és a Vas Népét a május végén a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban megrendezendő regionális döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!