Hírek

2016.06.13. 09:17

A csömötei banya is felbukkant a kőszegi Szulejmán-kilátónál

Kőszeg - A felnőttek legalább annyira élvezték a kosztümös világot, mint a gyerekek: megvalósult fantázia a Szulejmán-kilátónál.

Simán Klára

Csaknem százan indultak a kőszegi Fő térről a mesés kirándulásra: a túravezető, Bogáti András elvarázsolt Malackának öltözött, aki a történet végére visszaváltozott királyfivá, és boldogan élt királykisasszonyával. A bűbáj feloldásában természetesen a gyerekek, a családok segítettek.

A kőszegi városi múzeumok támogatásának és az önkéntesek közreműködésének köszönhetően idén a népszokásokhoz kapcsolódó feladatokat oldottak meg a résztvevők: a Hősök tornyában erdei tündér fuvolázta a magyar népmesék dallamát - hozzá fel is mehettek az első feladatot teljesítő családok. A Jurisics-vár alatt két csömötei parasztlány kukoricamorzsolásban kért segítséget a résztvevőktől, majd játékos madáretetésben, gyógynövénygyűjtésben, lencse- és babválogatásban mérhették össze tudásukat, ügyességüket a túrázó gyermekek, családok. A sikeres állatismereti feladat teljesítése után a Szulejmán-kilátóhoz érve megpillantották a hírhedt csömötei banyát és a királylányt is. A mese(túra) végén nem maradhatott el a varázslat feloldása, így Malacka visszaváltozott királyfivá, és természetesen feleségül vette a királylányt.

A „mesetúrázók” egy almafát is elültettek a kilátónál: több gyermek is ígéretet tett arra, hogy a jövőben rendszeresen kilátogat a kilátóhoz, és gondozni fogja a fát.

A Weöres Sándor Színház támogatásának köszönhetően idén is változatos jelmezekkel és - ennek is köszönhetően - felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak a túrán részt vevő gyermekek és felnőttek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!