A déli gyümölcs kelendő – Vitaminvadászat a szombathelyi piacon

2017. január 12., 11:10 szerző: Bakos Ágnes fotós: Unger Tamás
komment
Narancsból és mandarinból van a legtöbb a standokon, és azt is keresik a vásárlók a szombathelyi vásárcsarnokban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

„Fagyos” a hangulat a piacon: kicsit sem volt zsúfoltság csütörtökön. Az első csarnokban találtunk csak friss árut, hátul ezúttal csupán a ruhások árultak, a kistermelők nem hoztak semmit.

– Ezt viszik, a mandarint, a narancsot – mutatott a standjára Horváth Zsolt. Háromszáz és ötszáz forint között kínálja a déli gyümölcsök kilóját a legtöbb árus. Jelentős áremelés nem volt az előző idényhez képest és nem is várható – vélekedtek a kereskedők.

Egy-egy ládányi narancson rajta maradt a gyümölcs levele: nagyon friss hatású lett tőle a kínálat, sorban is álltak érte. Hazai almát már 250 forintért is találtunk, a körte kétszer ennyibe kerül. A legdrágább gyümölcs a spanyol szőlő volt a csütörtöki kirakodáson: 1300 forintért adtak belőle egy kilóra valót.

Több standnál láttunk házi savanyúságot, az egyikről megtudtuk, hogy teljesen helyi, ugyanis Perenyében készült. A káposztás savanyú ideális „vírusriasztó” vitaminforrás – viszik is szívesen.

Tartja az árát a hagyma és a krumpli: előbbiből lilát láttunk háromszázért, utóbbiból 150 forint a hazai. A kelbimbó már drágább köretnek való: 160 forintért tíz dekát mérnek belőle.

– A gyümölcs megy most, hétvége felé egy kis zöldség, sárgarépa. Ez a január-február holt időszak – hallottuk egy másik standnál.

Bakos Ágnes

2017. január 12., 11:10 szerző: Bakos Ágnes fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...