Hírek

2014.07.27. 18:40

A falunapon avatták fel az új játszóteret

Nagygeresd - Tizenkilencedik alkalommal rendeztek Nagygeresden falunapot. Az ünnepen egy új játszóteret is átadtak.

Tóth Csongor

Megmozdultak a nagygeresdiek szombaton, egész napos rendezvénysorozat várta a helyieket és a környék lakóit. Már délelőtt jó volt a hangulat, ottjártunkkor Kis Grofó előadóművész dalai szóltak a hangszórókból, megörvendeztetve a vendégeket.

Az új játszótér hintáját Németh Dorina, Németh László és Németh Martin is szívesen kipróbálták, mögöttük Bolfán Csaba, Fodróczy László, Németh József, Ágh Péter és Verasztó János áll. Fotó: Cseh Gábor

Németh Lajos, Nagygeresd polgármestere a település legjelesebb napjának nevezte a falunapot, szavai szerint egy jól sikerült ünnep után jobban megy a munka.

– Mindenkire szükség van, hogy élhetőbb falut építsünk – hangsúlyozta a település első embere. Hozzátette: fontos az összetartás, a tetterő és az akarat, mert bár Nagygeresdet készen kaptuk, mégis meg kell küzdenünk érte.

Ágh Péter országgyűlési képvelő köszöntőjében elmondta, hogy Nagygeresd krónikáját fellapozva kiolvashatjuk, hogy azok, akik itt éltek, mindig hittek abban, hogy a közösségnek van jövője és érdemes itt élni.

– Az ősöktől tanult meggyőződéssel pályáztak Nagygeresd mostani vezetői a falumegújítási és -fejlesztési pályázaton, ahol ötmillió forintot nyertek az új játszótér kialakítására – hangsúlyozta Ágh Péter. Hozzátette: ahogy a templom mutatja a nagygeresdiek szövetségét a Jóistennel, a faluház mutatja a helyiek szövetségét egymással, úgy ez a játszótér mutatja az itteniek szövetségét a jövővel. A képviselő szavai szerint minél nagyobb lesz a gyermekzsivaj, annál többen fogják később tovább építeni Nagygeresdet.

A beszédeket követően a történelmi egyházak képviselői megáldották az új játszóteret, majd a gyermekekkel közösen átvágták a nemzetiszínű szalagot.

Címkék#Nagygeresd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!