Hírek

2017.07.25. 18:25

A családterapeuta szerint a család és a karrier ma már igenis összeegyeztethető

SZOMBATHELY - Andor Eszter családterapeuta tartott előadást a Védőháló a családokért program rendezvényén, ahol többek között a karrier kontra család is fókuszba került.

Cseszkó Tamás

Az ŐrvidékHáz adott otthont a Védőháló a családokért program soron következő előadásának, ahol Andor Eszter tréner, családterapeuta, gyógypedagógus, kineziológus beszélt a nőket érő mindennapi kihívásokról. A rendezvényt Farkas Gabriella, a program szakmai vezetője nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy a közönség soraiban számos generáció tagja képviseltette magát. - Szükség van az ilyen jellegű elő-adásokra - hangsúlyozta a projektvezető, hozzátéve, hogy természetesen a rendezvény végén örömmel várják a kérdéseket, észrevételeket is.

Andor Eszter szólt többek között arról, hogy a mai társadalom elvárja a nőktől, hogy az élet minden területén a maximumot nyújtsák, legyen szó háztartásról, gyermeknevelésről vagy épp a munkahelyről. - A teljesítőképességük határait feszegető hölgyek sok esetben magukkal szemben is óriási elvárásokat támasztanak - hangoztatta az előadó, hozzátéve, hogy a gyengébbik nem képviselői az élet minden területén találkozhatnak társadalmunk rejtőzködő nyomásgyakorlási kísérleteivel.

 

Andor Eszter szerint a húszas-harmincas éveikben járó nők túlnyomó többsége kerül szembe a család vagy karrier dilemmájával. Az előadás arra akarta ráirányítani a figyelmet, hogy a kettő igenis összeegyeztethető, a harmonikus élet eléréséhez pedig apróbb praktikák alkalmazása szükséges. - Először is tudatosítanunk kell magunkban, hogy a jó munkahely megszerzése nem cél, hanem eszköz, amelynek köszönhetően harmonikus életet tudunk ki-alakítani, amelyben a család és a gyermekek is szerepelnek - hangsúlyozta a szakember. Andor Eszter arról is beszélt, hogy a gyermekvállalás időszakában sem kell minden szálat elvágnunk egykori munkahelyünkkel, volt kollégáinkkal. - Tartsuk a kapcsolatot velük, így a visszatérés is zökkenőmentesebb lesz
- hangzott el a jótanács. Az előadáson arra is felhívták a figyelmet, hogy ma már az otthoni feladatokat sem lehet kizárólag a hölgyekre testálni. - Igenis kijár a nőknek a pihenés, így szerencsés, ha például hétvégente a férj, az anyós, a család vagy épp a barátok átvállalnak egy-egy feladatot - hangzott el.

A Védőháló a családokért program nem ér véget, augusztus 9-én 17 órakor az Őrvidékházban az anyák munkába való visszatérésének kihívásairól hallhatnak előadást az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!