Hírek

2017.04.20. 20:23

A felsőcsatáriak nyertek – Alsósok versengtek a Reményik iskolában

Szombathely – Hagyomány már, hogy közlekedési versenyre hívja a szombathelyi és környékbeli általános iskolák alsósait a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola. Idén nyolc csapat versenyzett nyolc állomáson.

Bakos Ágnes

Ma kerékpárral, holnap autóval – ezt a címet viseli már évek óta a Reményik iskola versenye, amely már túlnőtt a közlekedési témákon. Elsősegélynyújtó és környezetvédelmi program is kapcsolódik hozzá – számolt be Kozma Györgyi tanárnő, a verseny szervezője.

Az idei versenyre nyolc csapat érkezett szombathelyi és Szombathely környéki iskolákból. Kilenc állomást terveztek, de az időjárás nem kedvezett a szabadtéri versengésnek, így nyolc ponton jártak körbe a csapatok. Kozma Györgyi emlékeztetett, hogy a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei önkormányzat is támogatja a versenyt, amelynek elsődleges célja, hogy biztonságos közlekedésre nevelje a gyerekeket.

Előkerült a roller, kerékpárral is szlalomoztak a kicsik. Az első helyet a Felsőcsatári Általános Iskola csapata szerezte meg, a másodikak a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola alsósai lettek, harmadik helyen pedig a Brenner János Általános Iskola csapata végzett.

Kozma Györgyi kiemelte: a házigazda reményikes csapat versenyen kívül járta végig a nyolc állomást, a hazai pálya előnye és a tudás miatt, hiszen nagyon népszerű a KRESZ-szakkör az iskolában. Annyira, hogy már két csoportban járnak a gyerekek – és más iskolák is kedvet kaptak a hasonló foglalkozáshoz, árulta. Két másik szombathelyi általános iskolában is tervezik közlekedési szakkör elindítását, hiszen a legkisebbeknél, az alsó tagozatban kell elkezdeni a biztonságos közlekedésre nevelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!