A felsőcsatáriak nyertek – Alsósok versengtek a Reményik iskolában

2017. április 20., 21:21 szerző: Bakos Ágnes
komment
Szombathely – Hagyomány már, hogy közlekedési versenyre hívja a szombathelyi és környékbeli általános iskolák alsósait a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola. Idén nyolc csapat versenyzett nyolc állomáson.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ma kerékpárral, holnap autóval – ezt a címet viseli már évek óta a Reményik iskola versenye, amely már túlnőtt a közlekedési témákon. Elsősegélynyújtó és környezetvédelmi program is kapcsolódik hozzá – számolt be Kozma Györgyi tanárnő, a verseny szervezője.

Az idei versenyre nyolc csapat érkezett szombathelyi és Szombathely környéki iskolákból. Kilenc állomást terveztek, de az időjárás nem kedvezett a szabadtéri versengésnek, így nyolc ponton jártak körbe a csapatok. Kozma Györgyi emlékeztetett, hogy a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei önkormányzat is támogatja a versenyt, amelynek elsődleges célja, hogy biztonságos közlekedésre nevelje a gyerekeket.

Előkerült a roller, kerékpárral is szlalomoztak a kicsik. Az első helyet a Felsőcsatári Általános Iskola csapata szerezte meg, a másodikak a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola alsósai lettek, harmadik helyen pedig a Brenner János Általános Iskola csapata végzett.

Kozma Györgyi kiemelte: a házigazda reményikes csapat versenyen kívül járta végig a nyolc állomást, a hazai pálya előnye és a tudás miatt, hiszen nagyon népszerű a KRESZ-szakkör az iskolában. Annyira, hogy már két csoportban járnak a gyerekek – és más iskolák is kedvet kaptak a hasonló foglalkozáshoz, árulta. Két másik szombathelyi általános iskolában is tervezik közlekedési szakkör elindítását, hiszen a legkisebbeknél, az alsó tagozatban kell elkezdeni a biztonságos közlekedésre nevelést.

Bakos Ágnes

2017. április 20., 21:21 szerző: Bakos Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...