Hírek

2015.05.29. 08:23

A garázsban porosodik a kerékpárja? Adja a szombathelyi karitásznak

Szombathely, Ölbő - Hamarosan megérkeznek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászhoz azok a mintakerékpárok, amelyeket nyírségi megváltozott munkaképességű emberek újítottak fel.

A baktalórántházai Re-Cikli Műhely és az azt működtető alapítvány nemrég használt kerékpárokat keresett legújabb projektjéhez, és a szombathelyiek a segítségére voltak ebben. Itt számos olyan, adományokból származó bicikli állt rendelkezésre, amelyeknek az állapota ugyan nem volt kifogástalan, de még használhatóak voltak. Ezeket a járműveket a re-ciklisek elszállították, hogy felújítsák, lefessék, igény szerint emblémával lássák el. Ezekből érkezik vissza hamarosan kettő, amelyek már megszépülve, biztonságossá téve, a karitász logójával ellátva kezdhetik meg második életüket. Az akció itt nem ér véget.

A szervezők kérik, hogy aki tud, hozzon e célra átalakítható kerékpárt vagy alkatrészt a karitász Hollán Ernő utcai telephelyére, de akár el is mennek érte a szervezet munkatársai. A jövő héten városunkba látogató nyírségiek ezeket szintén kezelésbe vennék, és az átalakítás után egy teljes bicikliparkot bocsátanának az egyházmegyei karitász rendelkezésére. A kerékpárokkal komoly céljai vannak a szervezetnek. Ölbőn működik az általuk fenntartott Kneipp-kert, amelyet a térségben virágzó egészségturizmusba szeretnének bekapcsolni. A közeli termálfürdők, szállodák vendégei ezekkel az újrahasznosított kétkerekűekkel könnyedén megközelíthetnék a kertet, ahol feltöltődhetnek, élményt gyűjthetnek, kezeléseket vehetnek igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!