Hírek

2017.01.11. 17:20

A gencsi télben várnak gazdira

Gencsapáti - Kicsit, nagyot, idősebbet és kölyökkutyát is találnak a Gencsapáti Kutyaparadicsomban, akik örökbe fogadnának egy (vagy több) ebet.

Bakos Ágnes

Nem szezonális probléma a kidobott kutya - sajnos. A legkeményebb fagyban, a tél kellős közepén is kerülnek utcára megunt ebek. Jó esetben állatvédők tudják magukhoz venni őket és gazdát keresni neki. Sok eb kerül a Gencsapáti Kutyaparadicsomba is - a gazdikereső felhívásokban látszik, milyen sok az új lakó .

A 87-es út mentén fedett helyen, szabadban várják a leendő gazdikat. Több adomány is segítette a kutyaparadicsom bővülését az elmúlt hetekben, de sajnos több rongálás is hátráltatta a munkát.

A bokszokban szalma van az ebek alatt - erre a kutyatartók figyelmét is felhívta Ferenczi Endre, a Gencsapáti Kutyaparadicsom vezetője. A takaró, a pokróc átázik, a víz pedig megfagy a kemény mínuszokban, ezért kell a szalma. Az elvezeti a vizet, száraz felület marad a kutyának, be is melegíti a saját testhőmérsékletével, úgy tud aludni. Persze az lenne a legjobb, ha mindegyik eb egy fűtött lakásba, házba kerülhetne...

Fiatal ebek, még kölyökkutyák is vannak a telepen. Felnőtt, idősebb korukban megunt négylábúak is várnak egy második esélyre: arra, hogy szeretetben, tényleg kedvencként élhessenek tovább. A kutyaparadicsomot előzetes egyeztetés után érdemes felkeresni, és elhozni a kiszemelt ebet. Ferenczi Endre telefonszáma: 0670-622655. Aki segítené a gazdára váró ebek ellátását, az akkor teszi a legtöbbet, ha építőanyagot visz: hogy szélvédett, megerősített bokszokban várhassanak a leendő gazdijukra az ide került ebek.

Többek között ők is gazdira várnak:

Öt éves, keverék szuka is menne új otthonába

Kistestű, megszeppent eb, szívesebben lakna családban ő is...

Közepes méretű, barátságos gazdikereső

Hozzáértő gazdira vár a nagytestű, de kedves árva kutya

A menhely egyik legfiatalabb lakója is keresi leendő gazdáját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!