Hírek

2017.02.16. 19:31

A gólyák viadala - Kilenc csapat versengett a győzelemért

Szombathely - A vasi megyeszékhely kilenc középiskolájának csapatai versengtek csütörtökön a legjobb gólyaosztálynak járó címért.

Vadas Krisztina

Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzata idén is megszervezte a városi gólyaavatót, amelyen azok a gólyaosztályok küzdhettek meg egymással a legjobbnak járó trófeáért, amelyek iskolájukban is a legkiválóbbnak bizonyultak. A rendezvényt az Agora - Művelődési és Sportházban tartották, ami majdnem kicsinek bizonyult: a versengő diákokon kívül is sokan kíváncsiak voltak az eseményre, a nézőtéren nem maradt üres hely. Farkas Flóra diákpolgármester és Farkas István diák-alpolgármester köszöntötte a diákokat, majd dr. Puskás Tivadar polgármester is szólt a csapatokhoz néhány szót. Ezt követően elkezdődött a mozimaraton, az idei esemény témája ugyanis a film volt.

Először az osztályok táncos bemutatkozó produkcióit láthatta a közönség. A csapatoknak egy-egy filmet kellett feldolgozniuk. A sort a Herman Ottó Szakképző Iskola kezdte, ők a High School Musical (Szerelmes hangjegyek) ikonikus táncos jelenetét adták elő. A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium csapata Harry Potter varázslatos világába repítette el a közönséget. A Savaria Szakgimnázium a kockás hasú Mike Mike-ot idézte meg, az idén először részt vevő Brenner János gimnázium a Vissza a jövőbe című filmet „vetítette” a nézők elé. Az Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola Hókuszpók szélmalomharcát jelenítette meg a törpökkel, még a félmeztelen Törperőst is megcsodálhattuk. A Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola a Nagyfiúkat, a Bolyai gimnázium tanulói a Karib-tenger kalózait, a Kanizsai Dorottya Gimnázium a World Wart, a Nagy Lajos Gimnázium James Bondot hívta életre a vetélkedőn.

A produkciók után vicces és fejtörő feladatokban mérették meg magukat a tanulók. Volt szinkronizálás, slam poetry, karaoke és zenefelismerés is. A hangulat gyorsan a tetőfokára hágott a teremben, a csapatok kiabáltak, a közönség buzdította őket. Az osztályok mindent megtettek a győzelemért, még különböző ételekkel is megvesztegették a zsűrit. Hamarosan az is kiderül, melyik osztály nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!