Hírek

2017.06.09. 18:25

A gyerekekről szólt a vépi Vadvirág-nap

VÉP Hagyomány, hogy pünkösd táján, május utolsó péntekén bemutatkoznak a művészeti óvodások - ekkor tartják a Vadvirág-napot. Előtte gyerekhéten kényeztetik a kicsiket, minden napra más elfoglaltságot kínálnak nekik.

Tóth Kata

Néptáncos lépésekkel tűzdelt műsorszámmal köszöntötték az egybegyűlteket az óvó nénik két hete pénteken kora délután a Vadvirág oviban - a Hej tulipán, tulipán magyar népdalra ropták. Ezzel kezdődött a hagyományos Vadvirág-nap, amelyet minden évben pünkösd tájékán rendeznek a város óvodájában.

Kalotaszegi néptáncrészlettel folytatódott a program: népviseletbe öltözött szülők, Horváth Krisztina és Pál András - utóbbi a Kemenes-alja Néptánccsoport művészeti vezetője - örvendeztették meg vele a közönséget. Utánuk aztán már az óvodások következtek: minden csoport kis műsorral készült: mozgásos produkciókkal - zenére kendővel, hátizsákkal felszerelkezve kirándulóst játszottak. A hagyományos pünkösdölőt a nagycsoportosok adták elő - kiskirályt választottak. Végül A muzsika hangja zenéjére mutattak be az óvodapedagógusok és a gyerekek (két-két gyerekkel egy-egy óvó néni) közös kis táncot a teraszon, amit ideiglenesen színpadnak neveztek ki.

Sorban állás csillámtetoválásért: senki sem akart enélkül hazatérni a Vadvirág-napról Fotó: Takács Józsefné

Zeneszóval kísért szabadfoglalkozással folytatódott a délután egészen 18 óráig. Kulináris élvezetek - melegszendvics, süti, jégkrém, vattacukor - és arcfestés, csillámtetoválás vártak a gyerekekre, akik remekül szórakoztak, és végre a szülőknek is adódott alkalmuk egy kis eszmecserére. A Vadvirág-napot megelőzően a gyerekhéten mindennap más elfoglaltság, élmény várta a kicsiket. Igaz, a szokásos helyi túrát kicsit elmosta az eső, tornaszobai foglalkozást tartottak helyette, de a rajznapot aszfaltkrétázással és festéssel, a mesenapot vetítéssel, sok-sok olvasással és a mozgásos napot sorversenyekkel, roller- és kismotorversennyel megtartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!