Hírek

2016.02.09. 13:13

A héten ítélet lehet – Folytatódik a kenyereskocsis rabló ügye

Szombathely – Csütörtökön folytatódik a zalaegerszegi fiatalember tárgyalása, aki tavaly nyáron elkötött egy pékárut szállító teherautót, majd felborult. Egyebek között rablás a vád.

Bakos Ágnes

– Csak el akartam menni, ezért szálltam be a kocsiba – ezt mondta a legutóbbi, december 1-jén tartott tárgyaláson a vádlott. Mintegy 270 ezer forint értékű pékáru volt a kenyereskocsiban, amit ellopott a balogunyomi kisbolt mellől. Ott éjszakázott a fiatalember, a szabad ég alatt. „Taxinak" használta volna a kocsit, nem akarta ellopni – ezt vallotta a korábbi tárgyaláson.

Hiába üldözték rendőrök, nem állt meg, menekült és felborult a kocsival.

Decemberben két fontos kérdés maradt nyitott: egyrészt, hogy a vádlott ütött-e, vagy a sofőr, akitől elvette a kenyereskocsit. Ehhez a vádlott orvosi dokumentumait nézik át. A másik nyitott kérdés, hogy személyesen csak az egyik rendőr tett vallomást, az ügyész pedig mindenképp meg akarja hallgatni a másik, akkor intézkedő rendőrt is.

A decemberi információk szerint, keresik a ládát. Nem foglalták le tavaly nyáron, pedig fontos nyom lehet – ezt mondta az ügy legutóbbi tárgyalásán a védőügyvéd.

Folytatás február 11-én reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!