Hírek

2017.07.24. 17:16

Megázhatunk, de fázni azért nem fogunk az utolsó júliusi napokon

SZOMBATHELY - Az esernyő jó, ha kéznél van, zavartalan napsütés csak szombatra látszik Szombathelyen. Aki strandolással töltené a szabadságát, az inkább a jövő héten vegyen ki pár napot.

Bakos Ágnes

- Legalább csütörtökig ez lesz, utána azért kezd melegedni. Változékonyabb lesz ez a hét, mint az előző volt - kezdte az előretekintést Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Azt mondta, 25 °C körüli maximumokra számítsunk. Az OMSZ szombathelyi prognózisa azt írja, csütörtökön lesz a leghűvösebb, akkor 22 °C lesz a legmagasabb napi hőmérséklet, de a vasárnap ismét hőségnap lehet, 30 °C feletti maximummal Szombathelyen.

Zápor, zivatar látszik: az észlelő szerint kedden szórványosan, szerdán ismét többször ázhatunk. Ahogy az elmúlt napokban, úgy a hét további részében is nagy területi eltérések lesznek. Például a múlt hétvégén volt olyan szombathelyi terület, ahol öt milliméter, és olyan is, ahol 27 milliméternyi csapadék hullott. - Olyan Szombathely méretű szupercella volt, nagyon jól nézett ki, éppen a város felett volt - idézte fel Pétervári Tibor.

 

A hét második fele már szárazabbnak tűnik - aztán augusztus ismét igazi strandidőt hoz majd. A héten élénk szélre nem kell készülni, csütörtökre ígér erősebb légmozgást a prognózis, a szél irányát illetően északit és délnyugatit is jelez az OMSZ. Ami a legalacsonyabb hőmérsékleteket illeti: továbbra sem volt trópusi éjszakánk, vagyis a legnagyobb melegben is
20 °C alá csökkent a levegő hőmérséklete hajnalonként - emlékeztetett Pétervári Tibor.

A hétfő erős légnyomáscsökkenést hozott - ettől fájhatott a fejünk. Lassan emelkedik a hét utolsó napjáig a légnyomás, markáns fronthatás nem látszik.

Az intenzív záporok felkavarják a polleneket: tüneteik erősödésére számítsanak az allergiások a humánmeteorológiai jelentések szerint. A szombathelyi levegőben a legfrissebb összegzés szerint az allergén gombák és a csalánfélék vannak jelen a legmagasabb számban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!