Hírek

2015.02.25. 11:09

A hétvégén már elcsomagolta volna a télikabátját? Ne tegye!

A tavasz egyelőre várat magára. A héten egyáltalán nem kapunk ízelítőt az év egyik legszebb időszakából. Viharos szél, kisebb csapadék, majd éjszakai fagy várható.

Szendi Péter

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy  kedden sok csapadék esett a megyeszékhelyen, szerdán már kevesebb mennyiségű, széllel kísért, futó záporeső, havaseső zápor lehet. A viharos északi szél csütörtök napközben gyengül, péntek reggel ezért fagy valószínű. Délutántól ismét megerősödhet a szél, melyet záporok is kísérhetnek. Pénteken 10 fok közeli, majd szombaton 5-7 Celsius-fok körüli hőmérsékletre számíthatunk napközben, szombaton délutántól gyengül a szél. Vasárnap reggel viszont ismét lehet fagy.

Hozzátette, ebből is kiderül, hogy nagyon változékony marad az idő. Igazán kellemes tavaszra ez még nem emlékeztet, inkább egy nagyon változatos télutóra.

Középtávon is ez igaz: többször köszön vissza a hidegebb északi, északkeleti áramlás néhány napos nyugodtabb, anticiklonos időjárású nap után még a március első felében. A mostani középtávú előrejelzések alapján éjszakai fagy többször is várható, néha ezeket csípős, szeles nappalok követik. Hangsúlyozta: ez még sok év átlagában jellemzője is a mi időjárásunknak, klímánknak.

 

 

 

 

 

 

Képekhez: Egy ideig még üres lesz a park. Sárváron a Szombathelyi utca melletti játszótéren készült képek a szeles és csapadékos időjárás miatt kihalt parkot mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!